FT: Peker, AKP’yi savunmasız yakalamışa benziyor

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2021 Pazar 10:44 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2021 Pazar 10:44 am

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarda dile getirdiği iddialar dış basında da yer aldı. Financial Times gazetesi “Mafya lideri, politik elitlere karşı videolarıyla Türkiye’yi afallattı” başlıklı yazısında, Peker’in AKP’yi savunmasız yakaladığına işaret etti.

Uluslararası İngiliz iş gazetesi Financial Times, Türkiye gündeminin en çok konuşulan konularından biri haline gelen Sedat Peker’in videolarında yer verdiği iddiaları gazeteye taşıdı. İddialara yer verilen haberde “Peker’in AKP’yi, koronavirüs salgını yönetimi ve ekonomide sıkıntılar nedeniyle oylarının rekor düzeyde düştüğü bir anda savunmasız yakalamışa benzediği” değerlendirmesi yapıldı.

Ayla Jean Yackley imzalı haberde, Sedat Peker‘in “yüzünde gülümseme ve göğsünde parlayan altın bir madalyon” politik elitlere yönelttiği suçlamalarla “Türkiye’yi afallattığı” ifadelerine yer verildi. Toplam 55 milyon kez görüntülenen videolarda, Peker’in “belli başlı hükümet yetkilileri veya aile fertlerinin uyuşturucu trafiği, tecavüz ve cinayete karıştığına yönelik skandal suçlamalar yönelttiği” belirtildi.

“SIRTINDAN BIÇAKLANDI”

Peker’in suçlamalarında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayrı bir yere koyarak etrafını saran içerideki klikler tarafından “sırtından bıçaklandığı” iddiaları vurgulandı. Haberde atıfta bulunulan Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü Türkiye Programı Direktörü Soner Çağaptay, “Peker yayınlarının şahsi zenginleşme, nepotizm ve mafyayla ilişkileri gösterdiğini” belirtti. Çağaptay, Erdoğan’ın Türkiye’nin başında olduğunu, ama yönetmediğini, istikrar havasının gittiğini belirterek, Türkiye’yi “iskambil kulesine” benzetti.

Sedat Peker dizisinde 8. bölüm: İşte Peker’in son videosundaki iddialar

Murat Sancak’tan Sedat Peker’e flaş yanıt