Friends’in Phoebe’si ertelenen özel bölüme ilişkin konuştu

Yayın tarihi: 17 Ocak 2021 Pazar 4:48 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2021 Pazar 4:48 pm

Başarılı oyuncu Lisa Kudrow, Friends’in farklı parçalarından bir kısmının çekildiğini duyurdu.

Bir döneme damgasını vuran dünyaca ünlü Friends dizisinin 2004 yılındaki finalinden 16 yıl sonra Şubat 2020’de özel bir bölümünün çekileceği duyurulmuştu. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanck, Matthew Perry ve David Schwimmer’ın bir araya geleceği özel bölüm koronavirüs salgını nedeniyle birçok kez ertelenmek zorunda kaldı.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre dizinin ikonik karakterlerinden Phoebe’ye hayat veren Lisa Kudrow, özel bölüm için ‘önder bir şeyler’ çektiğini açıkladı.

“SENARYOLU BİR ŞEY DEĞİL”

Literally! With Rob Lowe adlı podcast’e konuşan Kudrow, şunları söyledi:

“Farklı parçaları var ve bu parçalardan bir kısmını çektik bile. Bunun için önden bir şeyler çektim, dolayısıyla bunu kesinlikle yapıyoruz”

Salgın nedeniyle defalarca ertelenen bölümün, çekimlerine “baharın başında” başlanması bekleniyor.

Yeniden bir araya gelmelerinin, dizinin yeniden çevrileceği anlamına gelmediğini hatırlatan Kudrow, oyuncular için dizideki zamanlarını anma fırsatı olduğunu söyledi. Kudrow “Senaryolu bir şey gibi değil. Karakterlerimizi canlandırmıyoruz. Bir araya geliyoruz, ki bu da çok sık olmuyor ve 2004’te son verdiğimizden beri diğer insanların karşısında hiç bir araya gelmedik” diye konuştu.

“BUGÜN YAYIMLANSA TAMAMEN FARKLI OLURDU”

Geçtiğimiz yıl Kudrow, dizinin kötü bir şekilde eskidiğine dair eleştiriler karşısında Friends’i savunmuştu. Dizi son yıllarda “sorunlu” hikayelere sahip olmakla suçlanmış, Y kuşağı izleyiciler diziyi transfobik, homofobik ve cinsiyetçi olarak tanımlamış ve beyaz olmayan karakterlerin eksikliğinden yakınmıştı.

Bugün yayımlansa Friends’in nasıl olacağından bahseden Kudrow, The Sunday Times’a şunları söylemişti:

“Ah, tamamen farklı olurdu. Elbette tamamen beyaz bir kadro olmazdı. Başka ne olacağından emin değilim; ama bana göre, yanlış yaptığı şeylere değil, bir zaman kapsülüne bakar gibi bakılmalı. Ayrıca, bu dizi çok ilerici olduğunu düşünüyordu. Eşinin gey ve hamile olduğunu keşfeden bir adam vardı ve çocuğu birlikte büyüttüler? Taşıyıcı annelik de vardı. O zamanlar için, dizi ilericiydi.”