Franz Kafka’nın ‘Dava’sı: Duruşma

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 10:45 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 10:45 pm

Franz Kafka’nın Dava (Der Prozess) romanının uyarlaması tekrar sahneleniyor.

20. yüzyılın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen Kafka’nın “Dava” isimli romanı, tekrar sahnede. “Duruşma” 16 Şubat Çarşamba akşamı saat 20:30’da Trump Sahne’de sahnelenecek.

Biletler için: https://www.biletix.com/etkinlik/1K003/ISTANBUL/tr

DURUŞMA’NIN KONUSU

Josef K. bir sabah ansızın tutuklandığını öğrenir. İftiraya uğramış olduğunu düşünür. Çünkü kötü bir şey yapmamıştır. Tutuklanır ama gariptir normal yaşamına devam eder.

Tutuklanmayı önce ciddiye almaz. Sonra etrafındaki herkesin anlaşılmaz bir biçimde tutuklanma davasından haberdar olduğunu görür. Durumun ciddiyetini kavrar. Suçunu öğrenebilmek için uğraşır. Ancak ne mahkemeye çıkarılır ne de savcılarla görüşebilir.

Yeri bile söylenmeyen mahkemeyi bulamaz. Bütün çabalarına rağmen bu görünmeyen mahkemenin dilini ve mantığını çözemez. Avukat tutar. Ama avukat da yeterince bilgi vermez. Yargıçları tanıyan herkesle görüşür aracılık yapmalarını ister. Olmaz. Yazgısının peşinden sürüklenir durur, savunma gücü yoktur, bir hiçtir. Bu dava bütün yaşamını kuşatmıştır. Josef K, saplantı haline getirdiği davasıyla arasında aracı bulunmadığını, kaçınılmaz bir biçimde bu davanın tam merkezinde kendisinin olduğunu anlar. Ona düşen boyun eğip cezasını beklemektir.

Pera’nın siyah incisi İBB tarafından restore edilecek