Fransız hükûmeti, Bozkurtlar hareketini yasakladığını açıkladı

Yayın tarihi: 4 Kasım 2020 Çarşamba 3:52 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba 3:55 pm

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in aşırı Türk milliyetçisi Bozkurtlar hareketini yasaklanmasına dair önerisi bakanlar kurulunda kabul edildi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in aşırı Türk milliyetçisi Bozkurtlar hareketini yasaklanmasına dair önerisi bakanlar kurulunda kabul edildi. Fransa’da Dağlık Karabağ Savaşı’nı müteakip Ermenilerle Türkler arasında kavgalar yaşanması ve Lyon merkezli Auvergne-Rhône-Alpes bölgesinde 1915 olaylarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerinin anısına kurulmuş bulunan merkeze ve anıta saldırıda bulunulmasının ardından, Ülkü Ocakları’nın kapatılması ve faaliyetlerinin yasaklanması yönünde karar verildi.

NE OLMUŞTU?

İki gün önce İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ‘haftasonunda Lyon şehri yakınındaki Ermeni Soykırımı anıtının saldırıya uğramasının ardından hükümetin aşırı Türk milliyetçisi Bozkurtlar hareketini yasaklayacağına’ dair açıklama yapmıştı.

Bunun ‘ayrımcılıkla nefreti kışkırttığını ve şiddet eylemlerine karışma kapsamına girdiğini’ söyleyen Darmanin, Türkiye’de MHP ile bağlantılı Bozkurtlar hareketinden “En hafif ifadesiyle özel olarak saldırgan bir gruptan bahsediyoruz” diye söz etmişti.

Fransa’dan ülkede faaliyet gösteren Ülkü Ocakları’nı kapatma kararı