Fransız banka Societe Generale’den dolar/TL için yıl sonu tahmini!

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2022 Salı 2:02 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2022 Salı 2:03 am

Dolar/TL’de yükseliş sürerken bankalar da kura ilişkin tahminlerini güncelliyor. Fransız banka Societe Generale (SocGen) 2022 sonu için dolar/TL’nin 22 seviyesinde olacağı tahmininde bulundu.

Türk lirasındaki değer kaybı devam ederken finans kuruluşları da Dolar/TL kuruna ilişkin tahminlerini de yükseltmeye devam ediyor. Son olarak Fransız banka Societe Generale 2022 sonunda dolar/TL’nin 22 seviyesinde olacağını öngördü.

Bloomberg’in aktardığına göre, Fransız SocGen ABD’de resesyon ihtimalinin önümüzdeki birkaç ay daha piyasayı domine edebileceğini belirtirken aralarında TL’nin de bulunduğu birçok gelişen ülke para birimiyle ilgili tahminde bulundu.

Banka yıl sonunda Dolar/TL kurunun 22’ye çıkacağını öngörürken banka stratejistleri tarafından hazırlanan bilgi notunda, “Kısa vadede gelişen ülke para birimlerini daha fazla sorun bekliyor” ifadelerine yer verildi.

Dolar haftaya yükselişle başladı

ENFLASYON TAHMİNİ

Fransız banka geçtiğimiz ay Türkiye’de enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 80’in üzerine tırmanacağını ve faizlerin 2023 ikinci çeyreğe kadar yüzde 14’te kalacağını öngörmüştü.

Banka önceki notunda TL’nin değer kaybetmemeye devam edeceğini ve yüksek enflasyon ile enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle TL üzerindeki satış baskısının artmasını beklediğini açıklamıştı.