Fransa’dan Yunanistan’a açık destek!

Yayın tarihi: 7 Eylül 2022 Çarşamba 11:24 am - Güncelleme: 7 Eylül 2022 Çarşamba 11:24 am

Çavuşoğlu’nun imzasıyla NATO’ya, Birleşmiş Milletler’e ve Avrupa Birliği’ne Atina’nın eylem ve taleplerine dikkat çeken mektup gönderildi. Yunan basını mektubu ‘kışkırtıcı’ olarak değerlendirdi. Öte yandan Fransa, Yunanistan’ın yanında olduğunu açıkladı.

Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde gerilim devam ediyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın”Ey Yunan, İzmir’i unutma. Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun imzasıyla, Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Borrell’e, BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri ile NATO ve BM Genel Sekreterleri’ne Ege sorunlarının çözümüne ilişkin Türkiye’nin tutumunu ve görüşlerine yer verilen mektup gönderildi.

“KIŞKIRTICI”

Çavuşoğlu’nun mektubu Yunan basınında yer aldı. Ta Nea, haberinde mektubu ‘kışkırtıcı’ olarak duyururken, ‘Erdoğan’ın başını çektiği Ankara’nın üslubunu koruduğu, Atina’nın sözde provokasyonlarında ısrar ettiği ve yeniden ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ tehdidinde bulunduğu bir dönemde’ meydana geldiğine vurgu yapıldı.
CNN Yunanistan ise bu gelişmeyi ‘Ankara AB’yi Ege sorunlarına dahil etmeyi amaçlıyor’ yorumu ile okurlarına sundu.

Kathimerini Gazetesi’nin ‘Erdoğan geri dönüşü olmayan bir yolda’ başlıklı haberinde ise “Türk lider Yunanistan’a yönelik tehditlerini yineledi, Avrupa Birliği’ni Rusya’ya yönelik yaptırımlardan dolayı sertçe eleştirdi.” ifadeleri yer aldı.

FRANSA’DAN YUNANİSTAN’A DESTEK

Yunan Gazetesi Kathimerini’ye konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Türkiye- Yunanistan geriliminde Yunanistan’ın yanında olacaklarını söyledi. Gazeteye demeç veren Colonna, ” Paris, Yunanistan’ın egemenliği konusunda açık ve destek” ifadesini kullandı.

MİÇOTAKİS’TEN ERDOĞAN’A YANIT

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ey Yunan, İzmir’i unutma. Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerine ilk kez dün katıldığı bir basın toplantısında yanıt veren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Yunanistan’ın, bir NATO müttefiki tarafından egemenliği sorgulanacak şekilde tehdit edilmesi kabul edilemez” ifadesini kullandı.

Yunanistan, Türkiye sınırına çektiği duvarı 3 kat daha uzatacak