Fransa’da yeni hükümetin kurulmasına ‘olimpiyat’ arası

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:09 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:11 am

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni hükümetin kuruluş çalışmalarının 2024 Paris Olimpiyat Oyunları sonrasına ertelendiğini duyurdu.

Fransa’da gerçekleşen erken genel seçimlerin ardından oluşan siyasi belirsizlik sürerken Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan önemli bir açıklama geldi. Macron, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sonrasına kadar mevcut hükümetin görevde kalacağını ve yeni hükümetin bu tarihten sonra kurulacağını belirtti.

30 Haziran ve 7 Temmuz tarihlerinde yapılan erken genel seçimler sonrası, sol koalisyon Yeni Halk Cephesi’nin (Nouveau Front Populaire) seçimleri önde tamamlamasına rağmen, yeni bir hükümetin hemen kurulamaması politik kulislerde tartışma yarattı. Cumhurbaşkanı Macron, geçici süreçte mevcut hükümetin iş başında kalacağını ve ülkenin Paris 2024 Olimpiyatları’na odaklanacağını ifade etti.

Macron, olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Paris’in bu süreçte dünya çapında bir dikkat merkezi olacağını ve bu nedenle tüm enerjinin bu yönde kullanılmasının önemli olduğunu vurguladı. Olimpiyatların ardından, yeni bir başbakanın ataması yapılacağını söyleyen Macron, Yeni Halk Cephesi’nin başbakan adayı hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.

Macron, Başbakan Attal’ın istifasını kabul etti

Olimpiyatlara hangi takım kaç sporcu gönderdi?

Paris 2024, Fransa, Olimpiyat

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni hükümetin kuruluş çalışmalarının 2024 Paris Olimpiyat Oyunları sonrasına ertelendiğini duyurdu.

Kaynak: İHA