Fransa’da son anket sonucu! Aşırı sağcı Le Pen, Macron’la farkı kapattı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2022 Salı 1:31 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 1:31 pm

Fransa’da pazar günü yapılacak seçimler öncesinde yapılan ikinci tur anketinde aşırı sağcı aday Marine Le Pen’in oy oranını yüzde 48,5’e kadar çıkardığı görüldü.

Fransa’da gelecek pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala yapılan ankette, Macron’un ikinci turdaki rakibi olması beklenen aşırı sağcı Marine Le Pen şu ana kadarki en yüksek oy oranına ulaştı.

Fransa’da aşırı sağcı lider Le Pen’den tepki çeken ‘başörtüsü’ çağrısı!

Harris Interactive tarafından yapılan ankette, Le Pen’in ikinci turda Macron ile yarışması durumunda oyların yüzde 48,5’ini alacağı bildirildi.

Bu sonuçla birlikte Macron’un olası oy oranı ilk kez anketteki hata payı aralığının içine düştü.

Anketin yayınlandığı Challanges dergisi, Macron ile Le Pen’in oyları arasındaki farkın ilk kez bu kadar azaldığına dikkat çekti.

Anket sonucu Fransa liderinin seçim kampanyasına geç başlaması ve Ukrayna’da yaşanan krizin Macron’un popülaritesini etkilediği değerlendirmelerine neden oldu.

Macron seçim kampanyası döneminde emeklilik yaşını yükseltmek gibi ekonomik reformları gündeme getirmesinin de tabanda rahatsızlık yarattığı biliniyor.

Seçimlerin ilk turuna bir haftadan kısa bir süre kalmışken Le Pen’in gündeminde ise orta ve düşük gelirli seçmenlerin alım gücünde yaşanan düşüş yer alıyor. Aşırı sağcı siyasetçinin hem ilk tur hem de ikinci turdaki oy oranlarının düzenli şekilde arttığı görülüyor.