Fransa’da sokağa çıkma yasağı! 17 yaşındaki genci öldüren polis tutuklandı

Yayın tarihi: 29 Haziran 2023 Perşembe 7:45 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2023 Cuma 9:39 am

Fransa polisinin açtığı ateşle hayatını kaybeden 17 yaşındaki Nael M. isimli genç için çıkan olaylar nedeniyle Clamart kenti dahil 4 kentte 3 Temmuz’a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.  Genci öldüren polis ise tutuklu yargılanacak.

Fransa’da, 27 Haziran’da, Nael M. isimli 17 yaşındaki sürücünün, polisin açtığı ateş sonucu ölmesinin ardından farklı kentlerde kolluk kuvvetleri ve göstericiler arasında çıkan olaylarda 150 kişi gözaltına alındı.

Fransız polisinin açtığı ateş nedeniyle genç sürücü Nael’in salı günü ölmesine tepki gösterenler, iki gündür sokaklarda eylemlerini sürdürüyor. Ülkede başlayan olaylara müdahale etmek için 40 bin güvenlik görevlisi görevlendirilirken, başkent Paris’te bir araya gelen göstericiler eylemlerini sürdürdü.

Fransız polisi 17 yaşındaki çocuğu öldürdü, insanlar sokağa döküldü

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Öte yandan Sputnik’in aktardığına göre; Fransa’da polisin açtığı ateşte ölen 17 yaşındaki genç için çıkan olaylar nedeniyle Clamart kentinde 3 Temmuz’a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

POLİS TUTUKLU YARGILANACAK

17 yaşındaki Nael M. isimli sürücüyü öldüren polis memuru “kasten adam öldürme” suçlamasıyla tutuklu yargılanacak.

Fransız basınındaki habere göre, Nanterre Savcılığı, bu hafta Nanterre kentinde Nael M. isimli 17 yaşındaki sürücüye ateş açarak öldüren polisin “kasten adam öldürme” gerekçesiyle tutuklu yargılanacağını belirtti.

38 yaşındaki polis memuru, La Sante Hapishanesi’ne sevk edildi.

OHAL TARTIŞMASI

Fransız hükümeti vatandaşları sükunete çağırmaya devam ederken, ulusal basında “ülkede OHAL ilan edilmeli mi?” tartışmaları yer aldı.

4 KENTTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Fransız basınındaki haberlere göre, olaylar nedeniyle Neuilly-sur-Marne kentindeki 3 mahallede 3 Temmuz’a kadar 23.00-06.00 saatleri arasında, Savigny-le-Temple kentinde ise 2 Temmuz’a kadar 22.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.

Öte yandan Compiegne kentinde de 3 Temmuz’a kadar saat 22.00-06.00 saatleri arasında, yanında bir ebeveyn olmayan 16 yaşının altındakilere sokağa çıkma yasağı uygulanacak.