Fransa’da okulların açılmasına Charlie Hebdo’dan tabutlu tepki

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 10:32 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 12:03 pm

Hz. Muhammed karikatürleri ve sonrasında uğradığı saldırı ile 2015 yılında gündeme gelen Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, bu seferde Fransa’da okulların koronavirüs salgınına rağmen 1 Eylül’de açılmasıyla ilgili yaptığı kapakla konuşuluyor. Söz konusu kapakta, sırtında tabut bulunan öğrenciler yer alırken, “Eğitim yılını tamamlayabilecekler mi?” diye soruluyor.

Charlie Hebdo dergisi kapağına sırtında tabutlar bulunan öğrencileri taşıdı. Fransa’da okulların koronavirüs salgınına rağmen 1 Eylül’de açılmasının eleştirildiği karikatürde, “Eğitim yılını tamamlayabilecekler mi?” sorusu soruldu.

Derginin kapağı sosyal medyada da yankı buldu. Yazar Karel Valensi, kapağı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Korkutucu bir kapak! Çok sert Charlie Hebdo yine” diye yazdı.

Luis Rosso adında bir sosyal medya kullanıcısı ise kapak hakkında, “Charlie Hebdo, okula dönüşün acımasız gerçekliğini resmetti. Pandeminin çok daha fazla kontrol altında olduğu Fransa’da. İspanyol bir dergi olsalardı ne yazarlardı bir düşünün. Bakalım hemen uyanacak mıyız?” yorumunu yaptı.

ABD’de de yüz yüze eğitim başlamış, 500’ün üzerinde Covid-19 vakası çıkmıştı

ABD’de ise 19 Ağustos’ta yüz yüze eğitime başlayan Alabama Üniversitesi’nde ilk hafta içinde 500’ün üzerinde yeni tip koronavirüs vakası çıktığı açıklanmıştı.

Alabama Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, üniversitede kampüs içi eğitimin başladığı 19 Ağustos’tan bu yana, öğrenci, öğretim görevlisi ve bazı memurlardan oluşan toplam 531 kişinin Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığı bilgisi duyuruldu.

Eyaletin en kalabalık eğitim kurumu olan Alabama Üniversitesi’nin 3 ayrı kampüsünde 38 binden fazla öğrenci bulunuyor.