Fransa’da metro ve otobüs bekleyen yolcular için ‘kısa hikaye otomatı’

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 12:21 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 12:21 pm

Akıllı telefonlar dijital çağ dediğimiz bu süreçte 7’den 70’e herkesin elinde. Teknolojinin ilerlemesiyle artık metrolarda da internet çekiyor. İnsanların akıllı telefonlara bu kadar sığındığı günlerde Fransa’da bir girişim ekibinin sunduğu kısa hikaye otomatı oldukça beğeni topladı.

Fransız ekip, metro veya otobüs beklerken akıllı telefonlar yerine bir şeyler okumanın daha faydalı olacağını düşünerek, kısa hikaye otomatı icat etti.

Beklerken kaybedilen vakti zenginleştiren bu teknoloji, vatandaşlara şiir ve hikayeler sunuyor. Ücretsiz olarak sunulan bu hikayeler için kullanıcılar 1,3 ve 5’er dakikalık okuma süreleri seçiyor. Cihaz üzerindeki fişe basıldığı takdirde hikayelerini temin edebiliyor.

Makinenin yaratıcılarından Quentin Pleplé, Good Magazine’e verdiği röportajda Short Edition’da şu an 141 bin üye ve 1.100’den fazla yazar olduğunu belirtmiş. Makinede yer alan kısa hikayeler de sitenin oluşturduğu bir kurul tarafından seçiliyor.

Ekip bu fikri, seneler önce bir metro yolculuğu sırasında yiyecek otomatlarının başındayken edindiğini söylüyor.  İnsanları, bağımlı oldukları akıllı telefonlardan bir nebze de olsa uzaklaştıran bu hikaye otomatlarını, Fransız halkı da çok sevmişe benziyor.

Telegram’ın kurucusuna Fransa vatandaşlığı