Fransa’da çığ felaketi! Ölü ve yaralılar var

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 11:29 am - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 11:40 am

Fransa’nın güneyinde meydana gelen çığda dört kişi hayatını kaybetti, bir kişi hafif yaralandı. Kayıp iki kişi için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Fransa’nın güneydoğusunda Mont Blanc dağına yakın bir noktada meydana gelen çığda dört kişi hayatını kaybetti, iki kişinin kayıp olduğu bildirildi. The Guardian’ın haberine göre, Haute-Savoie yetkilileri, Armancette buzulu üzerinde yaşanan olayda hayatını kaybedenler arasında iki dağ rehberinin de olduğunu açıkladı.

‘BU SEZON MEYDANA GELEN EN ÖLÜMCÜL ÇIĞ’

Çığda kaybolan iki kişi için bir helikopter ve arama-kurtarma köpekleri ile arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Gece ara verilen arama-kurtarma çalışmaları yerel saatle bu sabah 7.00’de yeniden başladı. Yaklaşık 1,5 kilometrekarelik bir bölgede etkili olan çığ sebebiyle bir kişi hafif yaralanırken, bölgede bulunan sekiz kişi olaydan yara almadan kurtuldu.

Olaydan önce Fransa’nın meteoroloji kurumu Meteo France, herhangi bir çığ uyarısında bulunmamıştı. Yetkililer, ılık hava ve rüzgarın etkisiyle çığa sebep olmuş olabileceğini, bölgede başka çığ olayları yaşanma ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Contamines-Montjoie Belediye Başkanı Francois Barbier, konuya ilişkin açıklamasında, “Bu, sanırım bu sezon yaşanan en ölümcül çığ” dedi. Aynı buzulda 2014 yılında meydana gelen çığda iki kişi hayatını kaybetmişti