Fransa sokaklarında 3 aslan görüntülendi! “Protestocular hayvanları serbest bıraktı” iddiası

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 12:08 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 12:08 pm

Fransa‘da yaşanan protestolar devam ederken sosyal medyada ortaya ilginç bir iddia atıldı. İddiaya göre bir grup protestocu, Paris Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanları serbest bıraktı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda 3 aslanın yol kenarında yürüdükleri görüntüler yer aldı.

Fransa’da, 17 yaşındaki Nael M. isimli genç sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından Paris civarında başlayan protesto gösterileri devam ederken sosyal medyada ortaya ilginç bir iddia atıldı. Protestocuların, Paris Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanları serbest bıraktıkları iddia edildi. İnternete düşen bir videoda Paris sokaklarında 3 aslanın dolandığı görüntüler yer aldı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Protestocular kamu binalarını, dükkanları, ATM’leri ve araçları ateşe verdi, bazı mağazaları ise yağmaladı. Kaosun hakim olduğu Fransa’da güvenlik güçleri protestoları bastırmak için yoğun çaba sarf ederken, hükümet OHAL dahil pek çok önlemi masada tutuyor. Gösterilerin dördüncü gününde polis ile protestocular arasında çıkan arbedede 1 kişi hayatını kaybetti. Fransa polisi tarafından yapılan açıklamada hayatını kaybeden 20 yaşındaki gencin çatışmalar sırasında bir mağazanın çatısından düştüğü, polisin genci bilerek hedef almadığı belirtildi.

GÖZALTINA ALINANLARIN ORTALAMA YAŞI 17

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede çıkan olaylarda bin kişinin gözaltına alındığını ve gözaltına alınanların ortalama yaşının 17 olduğunu belirtti.

Fransa’da gerilim artıyor! Otobüs ve tramvay seferlerine iptal