Fransa Ligue 1’de şampiyonluk heyecanı son haftaya kaldı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2021 Pazar 11:59 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2021 Pazar 11:59 pm

Fransa Ligue 1’de şampiyonluk heyecanı son haftaya kaldı. Lider Lille’nin 80 puanla girdiği final haftasına PSG 79, Monaco 77 puanla girdi.

Fransa Ligue 1’de şampiyonluk düğümü son haftaya kaldı. Bu sezon Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik gibi milli yıldızlarımızla şampiyonluğa koşan Lille, 37. haftada Saint-Etienne’i ağırladığı maçtan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 80’e yükselten Lille, en yakın rakibi PSG’nin zirvede kendisine yaklaşmasına engel olamadı.

BURAK VE YUSUF ÜST ÜSTE KAÇIRDI

Lille’de oyuna sonradan giren Yusuf Yazıcı’nın kullandığı frikik direkten döndü. Sonrasında Zeki’nin ceza sahasına çevirdiği topta Burak’ın şutu savunmadan döndü.

PSG RAHAT KAZANDI

Kendi evinde Reims’i ağırlayan Paris Saint-Germain, rakibini 3-0’la geçti ve puanını 79 yaptı. Şampiyonluk için mücadele veren iki köklü ekibin yarışı son haftaya kaldı.

Fransa Ligue 1’de son hafta maçlarında Lille, Angers deplasmanına gidecek. PSG ise Brest deplasmanında 3 puan için mücadele edecek. Sezon başında 2 yıllık anlaşma imzalanan Burak Yılmaz ile şampiyonluğun bir numaralı favorisi haline gelen Lille, son haftalarda üst üste galibiyetlerle liderliği almıştı.

Burak Yılmaz, Lille formasıyla toplamda 31 maçta 17 gol kaydetti ve 5 asist yaptı.