Fransa Cumhurbaşkanı: Aşısızların hayatını zorlaştıracağım

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 10:57 am - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 10:57 am

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ülkede ‘Covid aşısı olmayanların hayatını zorlaştıracağını’ açıkladı. Macron’a rakiplerinden tepki geldi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ülkede ‘Covid aşısı olmayanların hayatını zorlaştıracağını’ belirterek, “Onları gerçekten rahatsız etmek istiyorum ve bunu yapmaya devam edeceğiz, sonuna kadar” dedi.

Emmanuel Macron, Le Parisien mülakatında “zorla aşı yapmayacağını” ancak “sosyal hayattaki faaliyetlere erişimlerini mümkün olduğunca kısıtlayarak” insanları aşıya teşvik etmeyi umduğunu belirtti.

Fransız lider, “Aşısızları hapse atmayacağım. Onlara şunu söylemeliyiz; 15 Ocak’tan itibaren restoranlara gidemeyeceksiniz, kahve içmeye gidemeyeceksiniz, tiyatroya gidemeyeceksiniz. Sinemaya gidemeyeceksiniz” dedi.

Bilim Kurulu üyesi yanıtladı: Turkovac Omicron’a karşı etkili mi?

RAKİPLERİ KIZDI: MAKAMINA YAKIŞMIYOR

Macron’un aşısızları rahatsız etmek ya da “sinir etmekten” bahsetmesi argo olarak değerledirildi ve muhalif siyasetçilerden tepki çekti.

Sağcı Cumhuriyetçilerin Senato’daki lideri Bruno Retailleau “Hiçbir sağlık acil durumu bu sözleri meşru kılamaz. Emmanuel Macron Fransızları sevmeyi öğrendiğini söylüyor ama onlardan nefret etmeyi seviyor gibi görünüyor” dedi.

Aşırı sağcı lider Marine Le Pen ise Twitter hesabında “Bir Cumhurbaşkanı bunu söylememeli. Emmanuel Macron makamına yakışmıyor” dedi. Bu arada solcu siyasetçi Jean-Luc Melenchon da Macron’ın sözlerini “müthiş bir itiraf” diye tanımladı.

İşte Omicron’da en sık görülen semptomlar

FRANSA’DA AŞILAMA ORANLARI YÜKSEK

Öte yandan nüfusun yüzde 90’ından fazlasının iki doz aşı olduğu Fransa, AB’deki en yüksek aşılanma oranlarından birine sahip. Ülkede dün 271.686 yeni Covid vakası bildirildi. Bu, pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek sayıydı. (BBC TÜRKÇE)

Omicron etkisi! Hastanelerde metrelerce test kuyruğu! Vaka sayısı 50 bini aştı