FOX TV’den AKP’li Birinci’nin Selçuk Tepeli iddiasına yalanlama

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 3:16 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 3:16 pm

RTÜK’e FOX TV’ye yaptırım uygulanması için çağrı yapan AKP Mustafa Birinci “FOX TV Selçuk Tepeli’yi kovmuş” iddiasında bulunmuştu. İddia kanal tarafından yalanlandı.

FOX Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli, çiftçilerin yaşadığı zorlukları anlatan bir haberin ardından sinirlenerek önünde duran bardağa vurdu. Haberin ardından konuşan Tepeli, “Efendim şimdi bu ülkenin çiftçilik yapan insanlarının yarısı işi bıraktı. Geç abi, öbür habere geç gözünü seveyim ya” dedi. Tepeli, elindeki kâğıdı fırlattı ve daha sonra önündeki bardağa vurdu.

T24’ten Gözde Yel’in haberine göre, FOX Haber’in üst düzey yöneticileri, AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci’nin çiftçilerin tarlalarını ekemediği söyleyen FOX Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli’nin sinirlenerek önündeki bardağa vurması sonrası “kanaldan kovulduğu” iddiasını yalanladı.

Tepeli’nin çıkışı Twitter’da gündem olurken, AKP’li Mücahit Birinci RTÜK’e çağrı yaptı. Twitter’dan paylaşım yapan Birinci “İzleyiciye bardak fırlatıp, edep dışı hareket yapan insansının bu fiili nedeniyle, RTÜK’ün, Fox TV kanalına, kapatma dahil, tüm tedbirleri en kararlı haliyle uygulamasını vatandaş olarak bekleriz” ifadesini kullandı.

Birinci, bir süre sonra yaptığı paylaşımda ise Tepeli’nin FOX TV’den kovulduğunu öne sürerek “Yetmez… En ağır müeyyide bu kanala uygulanmalıdır” dedi.

FOX Haber’in üst düzey yöneticileri Birinci’nin iddialarını kesin bir şekilde yalanlarken, Tepeli’nin görevine devam ettiğini belirtti.

Habere sinirlenen Selçuk Tepeli bardak fırlatıp yayını terk etti