FOX TV muhabirinin ‘Birkaç şehit’ sorusuna Erdoğan’ın bakışı

Yayın tarihi: 25 Şubat 2020 Salı 11:26 am - Güncelleme: 25 Şubat 2020 Salı 12:17 pm

Azerbeycan’a gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, FOX TV muhabirinin “Libya’da şehitlerimiz var” sorusu üzerine önce FOX TV muhabirini azarladı daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. “FOX önce gazete olsun” diyen Erdoğan, günler sonra Libya’da iki şehidimizin olduğunu da açıklamak zorunda kaldı.

‘Birkaç şehidimiz var’ diyen Erdoğan itiraf etti: Libya’da iki şehidimiz var

Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbeycan’a giden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. FOX TV’nin “Libya’da şehitlerimizin olduğunu biliyoruz, muhalefet ‘şehitlerin isimleri neden açıklanmıyor’ diye soruyor. ‘Birkaç şehit’ ifadesine muhalefetten tepkiler var. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?” sorusuna Erdoğan’ın yanıtı şöyle oldu:

“Bakın FOX önce gazete olsun, önce ciddi bir medya mensubu olsun, bunu bir defa öğrenmeniz lazım, yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefet önce kendini yargılasın. ne diyor muhalefet; ‘Gidip Esed ile görüşeceksiniz’ diyor, bu nasıl muhalefet ya? Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor, Bay Kemal bunun hesabı sormuyor. Kalkıp bize akıl vermeye çalışıyor, o aklı sen kendine sakla. Bizim kendimize ait 2 tane orada Libya’da şehidimiz var, şimdi bu rakamı ben açıkladım, Bay Kemal ne yapacak bunu? Bay Kemal şunu da sorsun, ‘Wagner’in orada ne işi var? Sudan’dan gelenlerin orada ne işi var?’ desin. Şu anda Suriye’de bizimle beraber olan Suriye Milli Ordusu’ndaki kardeşlerimiz orada da bizimle beraber olmayı kendilerine şeref sayıyorlar.”

Erdoğan’ın “Libya’da şehitlerimiz var sorusuna bakışı