Haber

Peynir artık küflenmeyecek! Bu 4 basit yöntemle hep taze kalacak

Saklama koşullarına bağlı olarak bazı peynirler hızlı bir şekilde küflenmeye başlayabilir. Peki, peynir çabuk küfleniyorsa çözümü ne? Bu yöntemlerle peyniriniz ilk günkü gibi hep taze kalacak. İşte, merak edilen sorunun yanıtı...

Peynirin küflenmesi birçok vatandaşın ortak problemi haline gelmiş durumda. "Peynirin küflenmesini önlemenin yolu nedir?" sorusunun yanıtı merak konu oldu. İşte, peynirin küflenmemesi için dikkat etmeniz gereken şeyler...

- SAKLAMA KOŞULLARI Peynirin küflenmesini önlemek için dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri 'peyniri doğru şekilde saklamak'. Peynirin hava almayan bir kapta saklanması önemli. Çünkü; peynirin üzerinde oluşan küfler, genellikle nemin fazla olduğu ortamlarda hızla çoğalır. Peynirin türüne bağlı olarak saklama koşulları değişebilir. Peki, sert peynirler nerede saklanmalı? İşte, merak edilen sorunun yanıtı... * Sert peynirler buzdolabının alt raflarında saklanmalı * Yumuşak peynirler hava geçirmez kaplarda muhafaza edilmelidir

- ŞAŞIRTAN YÖNTEM: LİMON "Küflenmenin önüne geçmek için peyniri doğru şekilde saklamanın önemi dışında başka bir yöntem var mı?" sorusunun yanıtı da araştırılmaya başlandı. İşte cevabı... Peynirin saklama kabına 2-3 adet kuru limon dilimi koyabilirsiniz. Limonun asidik yapısı, küf sporlarının oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Limon dilimlerini peynirin üstüne ya da saklama kabının içine koyarak, peynirin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. *Bu yöntem, özellikle sert peynirler için oldukça etkili olacaktır.

- SERİN, KURU VE KARANLIK BİR ORTAMIN ÖNEMİ Peyniri taptaze tutan bir diğer yöntem ise 'saklandığı ortamı düzenlemek'. Peki, peynirin en iyi saklandığı yer neresidir? İşte cevabı... Serin, kuru ve karanlık bir ortam. Peynirin doğrudan güneş ışığına maruz kalması, onun hızla bozulmasına neden olabilir. Buzdolabındaki nem oranının fazla olması da küf oluşumunu hızlandırır. Peynirinizi buzdolabında saklayacaksanız, buzdolabının alt raflarını tercih etmek daha iyi olacaktır. Burada, daha soğuk ve daha az nemli bir ortamda peynirin ömrü uzar.

- PEYNİRİN KESİLME ŞEKLİ Peynirin küflenmemesi için uygulanan dördüncü yöntem ise şaşırttı. Peynirin kesilme şekli de onun ömrünü etkileyebilir. Küflenmiş peynirin sadece yüzey kısmını kesmek yerine, peynirin tamamını dikkatlice kontrol edin. Peynirin sık sık kesilmesi, hava ile temasını artırır ve bu da küf oluşumunu hızlandırır. Mümkünse, peynirin kesilen kısmını hemen tüketin. Kesilen peynirin, doğru bir şekilde saklanmadığı takdirde hızla küflenmeye başladığını unutmayın. Bu nedenle, peynirinizi en az kesmeye çalışarak uzun süre taze tutabilirsiniz.