Haber

Öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız! Siyah zeytin mi faydalı yeşil zeytin mi?

Kahvaltının vazgeçilmezlerinden olan zeytinle ilgili bir sorunun yanıtı merak konusu oldu. "Yeşil mi yoksa siyah zeytin mi daha sağlıklı?" sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Uzmanlar tarafından konuya açıklık getirildi.

Peki, siyah ve yeşil zeytin aynı ağacın ürünü olmasına rağmen neden rekleri farklı? İşte, merak edilen sorunun yanıtı... - Yeşil zeytinler daha erken hasat edilir. - Siyah zeytinler daha olgun bir şekilde toplanır.

Birçok vatandaş tarafından ayrıca "Zeytinin faydaları nelerdir?" sorusunun yanıtı da merak ediliyor. İşte detaylar... - Kalp sağlığı bakımından oldukça yararlıdır. - Vitamin ve mineral açısından zengindir.

Peki, siyah ve yeşil zeytin arasındaki farklar nelerdir? İşte cevabı... - Siyah zeytin daha fazla yağ içerir. * Siyah zeytinin olgunlaşma süreci yeşil zeytine göre daha geç olduğu için genellikle daha fazla yağ içermektedir. Bu da daha fazla kalori demektir. - Siyah zeytinler daha fazla antioksidan barındırır. * Siyah zeytinler çoğunlukla yeşil zeytinlere nazaran daha fazla antioksidan barındırır. Antioksidanlar, bedeni zararlı maddelerden muhafaza ederek yaşlanmayı yavaşlatmaya ve kronik hastalık riskini azaltmayı destekler.

Merak edilen bir diğer soru ise "Yeşil zeytinin faydaları arasında neler var?" oldu. İşte, merak edilen sorunun yanıtı... Klasik, kırma, doğal fermente, salamura, turşu ve çizik olmak üzere pek çok cinsi bulunan yeşil zeytin medicalpark.com.tr'de aktarılan bilgilere göre, Kronik hastalıkların yanı sıra, zeytin içeriğinde yağ formunda bulunan feniletanol bileşik oleocanthal, sinir sistemi ile alakalı olan Alzheimer, demans gibi hastalıkların önüne geçilmesinde de rol oynar.

Peki, yeşil ve siyah zeytin arasındaki farklar nelerdir? İşte, merak edilen detaylar... Siyah zeytin aynı zamanda daha yüksek demir içerirken, yeşil zeytin C vitamini ve sodyum açısından zengindir. Ayrıca yeşil zeytin, daha düşük kalori ve yağ oranıyla diyetlerde tercih edilebilirken, siyah zeytin olgunlaşmış tadı ve daha yoğun antioksidan içeriğiyle sağlıklı bir yağ kaynağıdır. Her iki zeytin de E vitamini, lif ve kalp dostu tekli doymamış yağlar bakımından besleyicidir ve ölçülü tüketildiğinde sağlık açısından faydalıdır.