Kahvaltıların vazgeçilmezi! Kanser yaptığı ortaya çıktı
Kahvaltıların vazgeçilmezi kızarmış ekmeklerin kanser yaptığı uzmanlar tarafından açıklandı. Kızarmış ekmeklerde ortaya çıkan akrilamid maddesi nedeniyle fazla tüketimde sinir sistemi olumsuz etkilenerek kanser riski ortaya çıkıyor.
Uzmanlar, severek tükettiğimiz kızarmış ekmek konusunda uyarıyor. Ekmeği kızartırken yakmamak gerekiyor. Çünkü yanmış ekmekte, akrilamid adı verilen bir kimyasal oluşuyor.
Bu madde uzun süreli tüketimlerde sinir sistemini olumsuz etkileyerek kanser riskini artırıyor.
Söz konusu durum sebzeler de dahil birçok besin için de geçerli.
Akrilamid, 120 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda nişastalı yiyeceklerin pişirilmesiyle ortaya çıkıyor.
Akrilamid, Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı tarafından "olası insan kanserojeni" olarak ilan edildi.