İşte dünyanın en iyi kurabiyeleri! Türkiye’den de lezzetler var
5. MELOMAKARONA / YUNANİSTAN: Her ne kadar antik Fenike kökenli oldukları düşünülse de melomakaronalar günümüzde tipik bir Yunan Noel ikramıdır. Bu irmik kurabiyeleri geleneksel olarak bal, portakal kabuğu rendesi, tarçın, zeytinyağı ve bazen konyak ile tatlandırılır.
4. STROOPWAFEL / HOLLANDA: Bu Hollanda kurabiyeleri, iki ince gofret arasına sıkıştırılmış çok ince bir şurup, şeker, tereyağı ve tarçın tabakasından oluşur. Stroopwafels, 18. yüzyılın sonlarında Gouda şehrinde icat edildi.
3. ALFAJORES / ARJANTİN: Arjantinli alfajores, aralarında süt reçeli bulunan iki yuvarlak, ufalanan tatlı kurabiyeden oluşan sandviç kurabiyeleridir. Kombinasyon daha sonra bir çikolata tabakasıyla kaplanır veya şekerleme şekeri serpilir.
2. MAKROUD EL LOUSE / CEZAYİR: Badem, yumurta, şeker ve portakal suyu içeren makroud el louise Cezayir'e ait bir kurabiye çeşididir. Hafifçe kızarana kadar pişirilen bu kurabiyeler, tamamen kaplanmaları için pudra şekerine atılır.
1. PETTICOAT TAILS / İSKOÇYA: Petticoat Tails, tereyağlı kurabiye bisküvilerine özellikle düşkün olduğu söylenen İskoç Kraliçesi Mary'ninki de dahil olmak üzere, 16. yüzyıldan kalma özenle hazırlanmış Petticoat Tailsleri yaratmak için kullanılan kumaş parçalarına benzeyerek kendine özgü adını ve ayırt edici şeklini kazandı. Bununla birlikte, başka bir teori, adlarının küçük bisküviler için kullanılan eski Fransızca terim olan petits cotés'den türetilmiş olabileceğini iddia ediyor.
Listede Türkiye'den de lezzetler var, 14'üncü sırada İzmir bombası, 47'nci sırada ise Acıbadem kurabiyesi yer aldı.