İşe gidip gelirken harcanan zaman depresyon riskini artırıyor! Günde 1 saatten fazla...
Güney Kore'de yapılan araştırmaya göre, işe gidip gelmek için günde 1 saatten fazla zaman harcayanların, depresif belirtiler yaşama olasılığı yüzde 16'dan daha fazla.
Çalışma, Güney Kore'de 23 bin 415 katılımcıyla yürütüldü ve ortalama işe gidip gelme süresinin 47 dakika olduğu belirlendi.
Haftada 5 gün çalışılması halinde bu sürenin toplam 4 saate denk geldiğini hatırlatan uzmanlar, trafiğin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini inceledi.
İşe gidip gelmek için günde 1 saatten fazla harcayanların, 30 dakika harcayanlara kıyasla depresif belirtiler yaşama olasılığının yüzde 16'dan daha fazla olduğu tespit edildi.
23 bin 415 katılımcının dörtte biri, depresif belirtiler yaşadığını bildirdi. Evli olmayan ve haftada 25 saatten fazla çalışan erkeklerin, diğer erkek katılımcılara kıyasla bu durumdan daha fazla etkilendiği aktarıldı. Katılımcı kadınlarda ise mental etkilerin düşük gelirli çalışanlar, vardiyalı çalışanlar ve çocuklu kişilerde daha şiddetli olduğu gözlemlendi.
Korean Biomedical Review dergisine konuşan araştırmacılar, şu ifadeleri kullandı: "İşe gidip gelmeye ayrılan vakit arttıkça insanların uyku, hobiler ve diğer aktiviteler yoluyla stresi azaltmak ve fiziksel yorgunlukla mücadele etmek için zamanları kısıtlı olabilir."