Haber

Her yemeğe konuluyordu! Apar topar marketlerden toplatılıyor

Ölümcül hastalığa neden olduğu ortaya çıkan ve neredeyse her yemeğe konulan ürün marketlerden toplatılıyor.

SALMONELLA BAKTERİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI Gıda Standartları Ajansı (FSA), içinde salmonella bakterisi olduğu tespit edilen Tesco Tzatziki Dip ürününün marketlerden toplatılması çağrısında bulundu. Yapılan testler sırasında, ünlü süpermarket zinciri Tesco'da satılan ürünün 200 gramında bile yüksek miktarda salmonella bakterisi olduğu ortaya çıktı.

UZMANLARDAN UYARI Uzmanlar, daha önce satın alınan ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi konusunda uyardı. Markanın, ürünü satın alan müşterilerine para iadesi yapacağı öğrenildi.

SALMONELLA NEDİR? Paniğe neden olan haberin ardından "Salmonella nedir?" sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. İşte, merak edilen sorunun yanıtı... Salmonella enfeksiyonu, bağırsak yolunu etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri tipik olarak hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar ve dışkı yoluyla atılır. İnsanlara en sık kontamine su veya yiyecekler yoluyla bulaşan salmonella bakterisi, tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilir. Salmonella, genellikle ateş, kusma ve ishal belirtilerle kendisini ele verir. Belirtiler, salmonella bakterisi vücuda alındıktan 12-36 saat sonra ortaya çıkar ve 2 ila 7 gün arasında devam eder.

Salmonella bakterisinin yaygın belirtileri arasında şu semptomlar yer alır: -Ateş - İshal - İştah kaybı - Baş ağrısı - Sıvı kaybı (Dehidrasyon) - Kramp şeklinde karın ağrısı - Titreme - Mide bulantısı - Kusma - Dışkıda kan ya da mukus

Özellikle uygun olmayan hijyen şartlarında faaliyet gösteren restoranlarda, et, yumurta ürünlerinin yetersiz pişirildiği durumlarda, Salmonella enfeksiyonunun bulaşma riski yüksektir. Salmonella enfeksiyonlarına karşı bebekler, yaşlılar, hamile ve emziren kişiler ve bağışıklık sistemi yetersizliği olan kişiler daha büyük risk altındadır.