Buğday ya da kepek değil! En sağlıklı ekmek bakın neymiş
Ekmek, en sık tüketilen besinlerden biri. Peki, en sağlıklı ekmek hangisi? Ne buğday ne kepek, cevabı görünce siz de çok şaşıracaksınız.
Her evde olan ve sofraların baş tacı olan ekmekle ilgili uzmanlardan yeni bir uyarı geldi. Uzmanlar, en sağlıklı ekmeğin hangi ekmek olduğunu açıkladı. Birçok vatandaş tarafından "En sağlıklı ekmek hangisi?" sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. İşte, merak edilen sorunun yanıtı...
Ekmekten vazgeçemeyen insanlar tarafından en sağlıklı ekmeğin hangisi olduğu merak ediliyor. Diyetisyenler, beyaz ekmekten ziyade buğday ve kepek ekmeğini öneriyor. Ancak Türkiye’de daha az tüketilen çavdar ekmeği, yapılan araştırmalara göre dünyanın en sağlıklı ekmeği olarak öne çıkıyor.
Peki, çavdar ekmeğinin faydaları neler? İşte, birçok vatandaşın merak ettiği sorunun yanıtı...
Çavdar, tahıllar arasında en koyu renge sahip, yüksek çözünür diyet lifi içeren ve doyurucu bir besin kaynağıdır. Bağırsak sağlığını desteklerken, kolesterol seviyelerini de düşürme özelliğine sahiptir. Ek olarak, çavdar ekmeği, diğer ekmek türlerine göre en düşük glisemik indekse sahiptir. Bu nedenlerle çavdar ekmeği, zayıflama süreçlerinde önerilen sağlıklı bir alternatif olarak öne çıkıyor.