Foseptik çukuruna giren 3 işçi hayatını kaybetti, 2 kişi gözaltına alındı

Yayın tarihi: 14 Aralık 2020 Pazartesi 6:56 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2020 Pazartesi 6:56 pm

Denizli’de su dolan foseptiği temizlemek isteyen 3 inşaat işçisi gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdi; 5 işçi ise yaralandı. Şantiye şefi Hüseyin Y. ve inşaat sahibi Ali E. gözaltına alındı.

Denizli Pamukkale Karataş Mahallesi’ndeki atış poligonu binasının inşaatında çalışan işçiler, bahçedeki foseptiğe su dolması üzerine çukura girerek tahliye işlemine başladı. Dalgıç pompayı çalıştıran işçilerin egzozdan etkilenmesi üzerine mesai arkadaşları da yardım için çukura indi. Olayda 8 işçi egzozdan etkilendi.

ARKADAŞLARINI KURTARMAYA GİTTİ, ZEHİRLENEREK HAYATINI KAYBETTİ

Çukura giren işçilerden Şevket Çetin, Emrullah Kalem (17) ve Aykut Kaya’nın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Hayatını kaybeden işçilerden Şevket Çetin’in çukura giren ve daha sonra çıkamayan arkadaşlarını kurtarmak için içeriye girdiği belirtildi. Çetin’in bir işçiyi çukurdan çıkardıktan sonra yeniden foseptiğe girdiği ve bu sırada zehirlenerek yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Zehirlenen işçiler Abdurrezzak Beşar (22), Ahmed Abdullah (34) Eyyub Babadi (35) ile Furkan Pesin ve Turgay Yıldırım’ın Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Devlet Hastanesi’nde tedavilerinin sürdüğü bildirildi. Gazdan etkilenenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan şantiye şefi Hüseyin Y. ve inşaat sahibi Ali E. jandarma tarafından gözaltına alındı.