Fortnite uygulama mağazalarından kaldırıldı

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2020 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 2:51 pm

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki gerginlik ilginç bir şekilde Fortnite ’a da yansıdı. Hisselerinin yüzde 40’ı Çinli firma olan Tencent‘e ait olan Epic Games, Apple ve Google‘ın politikalarını bile bile risk aldı ve yaptırımı çok ağır oldu.

Fortnite App Store ve Play Store‘dan mağaza politika şartlarına uymadığı gerekçesi ile resmen kaldırıldı. Bunu planlı bir şekilde yaptığı düşünülen ve bunu çok belli eden Epic Games de Amerika menşeli firmalar olan hem Apple’a hem de Google dava açmaya hazırlanıyor.

Fortnite

Olaya ilk baktığımızda Epic Games haklı gibi görünüyordu. Epic Games, Fortnite’ta yer alan uygulama için satın alımları oyunculara isterlerse App Store veya Play Store üzerinden satın alma isterlerse de direkt olarak Epic Store üzerinden satın alma imkanı sunmuştu. Ancak Apple ve Google’ın bu konuda yıllardır izlediği politika belli. Bir uygulama veya oyunda satın alma işlemi olacaksa mağazaya kar ödemesi yapması gerekiyor. Epic Games de bunu bile bile kendi mağazasından satış yapmaya çalıştı.

İlk olarak Apple daha sonra da Google, mağazalarından Fortnite’ı attığını açıkladı. Bu açıklamadan hemen sonra Epic Games daha önceden planlayıp kurgulandığı çok belli olan Apple’ın ikonikleşmiş reklamının Fortnite temalı olanını yayınladı. Yani her şey zaten önceden biliniyordu. Sırf Çinli firma Amerikalı firmalara dava açmak için bile bile lades demişti.

Amerika ile Çin arasındaki teknolojik savaşın Fortnite’a kadar sıçramış olması çok üzücü. Hele ki Çinli firmaların bu denli ucuz yollar ile Amerikalı firmalara saldırması pek hoş olmadı doğrusu.

QR kod nasıl oluşturulur? Pratik QR kodu oluşturma