Fortnite PC tarafında güncelleme alacak

Yayın tarihi: 16 Aralık 2020 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 15 Aralık 2020 Salı 12:35 pm

Battle Royale türünün sevilen oyunu Fortnite performans modu ile bugün PC tarafında güncelleme alacak. Oyun artık her PC’de çalışacak.

Epic Games, Fortnite’ın PC’de yeni bir Performans Modu alacağını duyurdu. Bu Performans Modu, oyun içi ayarlar menüsünden seçilebilir ve bellek kullanımını azaltmak ve CPU ve GPU üzerindeki yükü hafifletmek için görsel kaliteyi değiştirerek önemli performans kazanımları sunacak. Temel olarak, bu, orta ve düşük seviyeli donanıma sahip herkes için bir moddur. Üst düzey bilgisayar sistemlerinde oyun oynayanların buna ihtiyacı olmayacak.

Performans modu çoğu oyuncu için tercihe bağlı olacak ve yalnızca Battle Royale ve Kreatif modlarında desteklenecek şekilde oyuna gelecek.

Fortnite performans

Eski donanıma sahip oyuncular, oyuna girdiklerinde onlara performans modunu tavisye eden bir istem alacaklar. Performans modu, oyun içi menüden seçildikten sonra oyun yeniden başlatılarak istenildiği zaman açılabilecek veya kapatılabilecek.

Master Chief Fortnite için duyuruldu

Performans Modu’nun gelmesiyle birlikte oyuncular, Epic Games başlatıcısı kurulum seçenekleri sayfasına giderek yüksek çözünürlüklü kaplamaları kullanmamayı seçebilecekler.

Yüksek çözünürlüklü kaplamaları kullanmayı durdurmak için şu adımları izleyebilirsiniz.

1. Epic Games başlatıcısını açın.

2. Kütüphane’ye tıklayın.

3. Fortnite’ı bulun ve yanındaki üç noktaya tıklayın.

4. Ayarlar’a tıklayın.

5. Yüksek Kalite Kaplamaları Kullan’ın yanındaki kutucuğu seçin.

Bu, büyüklüğü yaklaşık 14 GB olan yüksek çözünürlüklü kaplamaları kaldıracak ve oyunun son büyüklüğü, seçilen isteğe bağlı içeriklere göre 17 GB’a kadar inecek.

1. Donanım Örneği: 2. Donanım Örneği:
İşlemci: Intel i5-8265U – 1.60GHz İşlemci: AMD A10-5745M APU – 2.1GHz
Bellek: 8 GB RAM Bellek: 6 GB RAM
Ekran Kartı: Intel UHD Graphics 620 Ekran Kartı: AMD Radeon(TM) HD 8610G
Önceki FPS: 24 FPS Önceki FPS: 18 FPS
Sonraki FPS: 61 FPS Sonraki FPS: 45 FPS