Formula 1’de korkunç kaza! Efsane pilot Schumacher’in oğlunun aracı ikiye ayrıldı

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2022 Pazar 7:25 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2022 Pazar 9:42 pm

Formula 1 Monako Grand Prix’sinde 27. tur devam ederken, Efsane pilot Michael Schumacher ‘in oğlu Haas pilotu Mick Schumacher’in aracı ikiye bölündü. Araçtan çıkan Schumacher’in durumunun iyi olduğu ve kazadan herhangi bir zarar görmeden çıktığı görüldü.

 

Formula 1 Monaco Grand Prix’sinde akılalmaz bir kaza yaşandı. Efsane Formula 1 pilotu Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher, Monaco Monte Carlo GP’sinde ölümden döndü.

Haas pilotu olan Mick Schumacher, 27. tur sırasında aracın kontrolünü kaybetti ve bariyerlere çarptı. Schumacher’in aracı çarpmanın etkisiyle ortadan ikiye ayrılırken Alman pilot şans eseri kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza sonrası takım radyosunda konuşan Schumacher, “İyiyim ama ne olduğunu anlamadım” ifadelerini kullandı.

Kazadan sonra önce sarı bayrak sallandı ve güvenlik aracı devreye girdi. 3 tur bekledikten sonra kırmızı bayrak sallandı ve yarış durduruldu. Öte yandan Schumacher’in ardından diğer Haas pilotu Magnussen de yarış dışı kaldı.

MONACO’DA ZAFER PEREZ’İN

2022 Formula 1 sezonu Monaco Grand Prix’si ile devam etti. F1 tarihinin en önemli ve ikonik yarışları arasında gösterilen Monaco GP’si etkili olan yoğun yağmur nedeni ile gecikmeli olarak başlarken olaylı yarışta damalı bayrağı ilk sırada geçen Red Bull pilotu Sergio Perez, zafere ulaştı. Ferrari’den Carlos Sainz 2. olurken, podyumun son basamağını ise Max Verstappen elde etti.