Ford Otosan’ın Gölcük fabrikasında yüzlerce işçi karantinada!

Yayın tarihi: 21 Kasım 2020 Cumartesi 11:34 am - Güncelleme: 21 Kasım 2020 Cumartesi 11:35 am

Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki Ford Otosan fabrikasında çalışan yüzlerce işçi, koronavirüs testleri pozitif çıktığı ya da virüse yakalananlarla temas ettikleri için evlerinde karantinada.

Üretimin devam ettiği fabrikada çalışan diğer işçiler üzerlerinde “üretim baskısı” kurulduğunu, işe yetişmekte zorlandıklarını ve çoğu zaman risk altında çalıştıklarını söylüyor.

BBC Türkçe’ye yazılı açıklama gönderen Ford Otosan ise “Çalışanlarımızın sağlığı her zaman birinci önceliğimiz olmuştur ve olmaya devam edecektir. İş süreçlerimiz ve operasyonlarımızı ülke ekonomisine katkı sağlayarak kesintisiz olarak sürdürüyor ve bu zorlu süreci en iyi şekilde yöneterek geçirmeyi hedefliyoruz” diyor.

Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesinin BBC Türkçe’ye verdiği bilgiye göre, 7 bin 500 çalışanlı fabrikada an itibarıyla “evde izolasyona gönderilen” 893 işçi bulunuyor.

İşçiler fabrikada ciddi sayıda pozitif vaka çıkmasına rağmen tam kapasite üretime devam edildiğini, işlere yetişmek için mesaiye kaldıklarını, Türk Metal Sendikası’nın ise işçi haklarından yana değil işverenden yana olduğunu söylüyor.