Ford otonom taksi müşterisi bulamayacak

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2020 Cumartesi 1:02 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2020 Cumartesi 3:06 pm

Gelecekte 2020’de üretilmiş otomobiller, telefonlar veya benzer ürünlar, nadir bulunan antikalar olarak büyük değer bulabilir. Zira Covid-19 nedeniyle pek çok firma üretimlerini askıya aldı, hizmetlerini erteledi. Ford otonom taksi servisi de 2022’ye ertelendi.

Ford otonom taksi müşterisi bulamayacak. Ford’un sürücüsüz olarak çalışacak otonom taksilerinin 2021 yılında hizmet vermeye başlaması bekleniyordu.

Ancak Covid-19 nedeniyle insanların evlerine kapanması, işe gitmemesi ve sosyal hayattan uzaklaşması, taksi ihtiyacını da minimuma indirdi.

Ford otonom

Bu ortamda bir taksi servisine yatırım yapmak istemeyen Ford da otonom olarak hizmet verecek taksi servisini 2022’de devreye alacağını duyurdu. Ford aynı zamanda VW ile de yapay zeka platformu Argo AI üzerinde ortak çalışacak. VW, otonom sürüş teknolojileri için de çalışacak bu platforma 2.6 milyar dolar yatırım yapacak.

Otomotiv sektörü, Covid-19 salgını nedeniyle oldukça zor zamanlar geçiriyor. Ancak 2019’un son aylarından itibaren otomobil üretimini neredeyse sıfırlayan otomotiv endüstrisinin sanki virüs salgınını önceden bilmiş gibi bir hali de var.

2019’un son çeyreğinde neredeyse hiç yeni otomobil üretmeyen şirketler ellerindeki birikmiş üretimi satıp depolarını boşalttılar. 2020 başında ise sıfır araba bulmakta zorluk yaşanınca ikinci el otomobil piyasasında büyük fiyat sıçramaları yaşandı.

Ford, VW, Toyota veya diğer otomobil firmaları için otonom taksi servisleri çok önemli. Şehir sakinlerinin yakın gelecekte otomobil satın almak yerine, otonom araç kiralamak/taksi çağırmak yoluyla ulaşım ihtiyacını karşılayacağı düşünülüyor. Bu nedenle otomobil şirketleri, kendi dev otonom taksi filolarıyla gelir elde etmeyi planlıyorlar.

Realme 6 inceleme! 90Hz devasa ekran, toplamda 5 kamera!