Ford, gözünü Toyota’nın tahtına dikti

Yayın tarihi: 7 Aralık 2018 Cuma 7:42 am - Güncelleme: 7 Aralık 2018 Cuma 7:42 am

Geleceğin elektrikli, bağlantılı ve destekli sürüşe ait olduğunu düşünen Ford,  2020 yılına kadar bütün araç serilerinin sistem seviyesinde 4G LTE bağlantısına ve Waze gezinti desteğine (navigasyon) sahip olmasını hedefliyor.

4G LTE bağlantı sayesinde araçların güncellemeleri için Sync platformu dışında bir seçenek daha sunulacak. Waze ise direksiyon başında telefon kullanılarak geçirilen zamanı azaltarak yolları daha güvenli hale getirebilecek. Ayrıca, insanların kamyon ve kamyonetlerini nasıl kullandıkları incelendikten sonra da F-150, gittikleri yerlerde enerji kaynağına ihtiyaç duyan kişiler için taşınabilir bir jeneratöre sahip olacak.

Bunların yanı sıra Ford, genel olarak elektrikli araçlar alanında büyük adımlar atıyor ve Bronco, Escape, Explorer, F-150 ve Mustang için hibrid sürümler de bu planın bir parçası olarak gözüküyor.

Bütün bunların sebeplerinden en önemlisi, özellikle yakıt verimliliğinin düşük olduğu modellerde artan yakıt fiyatları ile mücadele edilemiyor olması. Ford’un tahminine göre 2020 yılında Dünya genelinde satılan araçların yarısını SUV’ler oluşturacak. Bu yüzden de otomobil üreticisinin önümüzdeki iyi yıl içerisinde sunacağı sekiz SUV modeli bulunuyor ve bunların beşi hibrit iken biri tamamen elektrikli olacak.

Ford’un daha büyük olan bir diğer hedefi ise 2021 yılına kadar Toyota’nın hibrit satışlarını geçmek.