Ford fabrikasını Tata Motors’a sattı

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe 5:55 pm

Dünyanın en büyük otomobil markalarından biri olan Ford, zarar ettiği gerekçesiyle Hindistan’daki fabrikalarını Tata Motors’a sattı.

Ford Tata Motors sonunda anlaştı! Bazı markalar vardır ki büyüklüğü aslında yeterince idrak edilmez. Bunun sebebi de kuşkusuz o markanın piyasada reklamının yeterli ve doğru şekilde yapılmamış olmasıdır. İşte haberimizin de kahramanı olan Tata Motors, bu söylediklerimiz için oldukça güzel bir örnek durumunda.

Ülkemizde Tata marka otomobiller rakiplerine nazaran daha az tercih ediliyor. Kuşkusuz yeni bir otomobil alacak kişiye bu markayı önermek isteseniz ilk alacağınız cevap “Tata’da ne ya” tarzı bir şey olur. Bunun sebebi de Tata’nın küçük ve önemsiz bir marka zannedilmesidir. Ancak gerçek hiç de öyle değil.

Ford

Hindistan merkezli bir otomotiv üreticisi olan Tata bünyesinde kendi ismiyle kurduğu Tata markasının yanı sıra Jaguar ve Land Rover gibi çok önemli iki markayı daha barındırıyor. Bununla birlikte Hintli firma, daha da büyümek için önüne çıkan fırsatları da asla kaçırmıyor.

Öyle ki Amerikalı otomotiv devi Ford, uzun bir süredir Hindistan pazarından çıkmak için bahane arıyordu. Bunun sebebi ise, firmanın bu ülkedeki pazar payının %2 seviyelerine kadar gerilemiş olması ve bir türlü bu oranın üzerine çıkamamalarıydı. İşte bu nedenle Hindistan’daki fabrikalarını satışa çıkaran Ford’un imdadına Tata yetişti.

Yapılan açıklamaya göre, Ford’un Hindistan’da bulunan otomotiv üretim tesislerinin tamamı, içerisinde yer alan teknoloji ve çalışanlarıyla birlikte Tata’ya devredildi. Hintli otomotiv şirketinin bu satın alım için Ford’a ne kadar ödeyeceği konusunda bir açıklama yapılmazken Tata’nın bu fabrikayı elektrikli araç üretim üssü olarak kullanmayı amaçladığı öğrenildi.

Xiaomi 12 Ultra tasarım detayları belli oldu