Ford elektrikli otomobil modelleri ile dikkat çekecek

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 8:37 am

Ford elektrikli otomobil modelleri hakkında duyuru yaptı. Şirket birçok farklı modelini elektrikli tarza çeviriyor.

2024 yılına kadar Avrupa’da en az 3 elektrikli binek otomobil modelinin kullanılacağı söyleniyor. Özellikle bazı modeller büyük bir beğeni kazanacak. Avrupa Birliği ise bütün satış yapılacak olan araçların elektrikli olması konusunda ısrarcı.

Dünyanın en büyük otomotiv devleri içerisinde yer alan Ford, elektrikli devrim gerçekleştirmek istiyor. Şirket yaptığı açıklamalarda genellikle bu konuda gizemli bir tavra sahip. Fakat ortaya çıkan son detaylar Puma modelinin de elektrikli olacağını gösteriyor. Bir orta boy crossover bir tane de sportif crossover yeni elektrikli araçlar içerisinde yer alacak.

Ford elektrikli otomobil

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre ilerleyen dönemlerde bir orta boy crossover dağıtımı gerçekleşecek. Bu yeni araç 500 km menzil ile kullanıcıları karşılayacak. Elektrikli orta boy modelin Köln fabrikasında üretileceği söyleniyor.

 

Ford henüz bu yeni araç ile ilgili net açıklamalara yer vermedi. Ancak Puma gibi bir modelin elektrikli araca dönüşecek olması büyük bir dikkat çekecek gibi görünüyor. Ford Otosan muhtemelen bu sürecin tamamından sorumlu olacak. Ayrıca sadece Puma modeli değil aynı zamanda ticari araçlarda da elektrikli modeller tercih edilecek.

Ford Otosan’ın inovasyon odaklı Ar-Ge projeleri sürdürülebilir geleceği bugünden yaratıyor

2024 yılından itibaren Transit Courier, Tourneo Courier, Transit Custom, Tourneo Custom ve E-Transit modelleri ise piyasada kendisine yer bulacak. Hatta kargoların bile elektrikli araçlar yardımıyla kullanıcılara ulaşacağı söylenebilir.