Ford elektrikli araçlar için yeni şarj istasyonları kurmak istiyor

Yayın tarihi: 21 Ekim 2019 Pazartesi 12:40 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2019 Pazartesi 12:40 pm

Elektrikli araçlar konusunda bir farkındalık yaratmayı başaran Tesla şirketini başka bazı otomotiv kuruluşları yakından takip ediyor. Tesla’nın dünyanın birçok noktasında şarj istasyonu kurmasıyla birlikte, Ford gibi otomotiv devleri de böyle bir adım atmaya başladı. Mustang benzeri elektrikli araç kullanan kişiler için ücretsiz şarj istasyonları kuruluyor.

Elektrikli araçlar üreten kuruluşların sadece şarj istasyonu kurması yeterli değil. Aynı zamanda bu tür şarj istasyonlarının son derece hızlı olması da gerekiyor.

Ford kendi ürettiği elektrikli araçlarında üstün bir şarj teknolojisi uygulamak için yeni bir sistem geliştirdi. Mustang benzeri elektrikli araçlar için 12.000 şarj istasyonu kurulacak. Bu şarj istasyonlarının tamamında hızlı şarj tekniği kullanılacak. Her bir şarj istasyonu için yer alması planlanan şarj cihazında 150 kw güç bulunacak.

Ford tarafından açıklandığına göre bu şarj cihazlarının, araçları %10 seviyesinden %80 seviyesine çıkarması yalnızca 45 dakika sürecek. FordPass Charging Network isminin verileceği istasyonlarda şarj cihazlarına ulaşmak mümkün olacak.

Redmi Note 8 ön inceleme

<>
Ayrıca isteyen kişiler için Ford tarafından evlere şarj istasyonları da kurulabilecek. Peki sizce bu sistem elektrikli araçların yaygınlaşması için önemli bir etki oluşturabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.