Ford , elektrikli araç pazarına ağırlık verecek

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 1:15 pm

Ford, elektrikli araç pazarına adım atmak için 20 milyar dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor. Bu büyük meblağ, gelecekte Elektrikli araçları(EV) içerecek şekilde operasyonlarını yeniden düzenlemeye yardımcı olacak.

Son gelen haberlerde Amerikan otomobil devi Ford, 2025 yılına kadar elektrikli ve otonom araç geliştirmeye yaklaşık 30 milyar dolar harcayacağını daha önce açıklanmıştı. Yani bu haber ilk planlarıyla uyumlu diyebiliriz. Ayrıca, Ford’un yeniden yapılanmadan sorumlu olacak Apple ve Tesla yöneticisi Doug Field’ı getirdiği bildiriliyor.

Ford, elektrikli araç

Bu, fabrikalarının gaz bazlı üretimden elektrikli araç üretimine dönüşümünü denetlemesini sağlayacak. Doug Field ayrıca Apple’da özel projelerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı. Ayrıca Cupertino merkezli devin kendi kendini süren bir elektrikli otomobil için çabalarına da öncülük etti. Hatta Tesla’da baş araç mühendisi olarak çalıştı.

 

Buradaki değişim, markanın daha fazla mühendis tutmasını da sağlayacak. Şu an itibariyle Tesla, Ford’un yetişmek için mücadele etmesiyle EV pazarına liderlik ediyor. Şirket, otomobil endüstrisinde önemli bir oyuncu olmasına rağmen, tek başına Tesla’nın tüm üretiminden daha fazla F serisi kamyon satıyor, ancak yine de EV’ler açısından ikincisinin gerisinde kalıyor. Özellikle Elon Musk’ın tamamen elektrikli bir gelecek vizyonu, gelecekteki potansiyeli sayesinde yatırımcılar tarafından da başarılı olmuştur. Bu nedenle, Ford’un EV segmentine başarılı bir şekilde genişlemeyi ve hem Tesla’ya hem de son zamanlarda popülerliği artan diğer Çinli elektrikli araç üreticilerine rakip olup olmayacağını göreceğiz.

Tesla, en çok elektrikli araç satıcısı unvanını elinde tutmaya devam ediyor