Ford benzin kokulu parfüm tanıttı

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2021 Salı 9:00 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2021 Pazartesi 12:36 pm

Dünyanın en büyük otomotiv şirketleri genellikle kendisine has bazı markalar oluşturmayı seviyor. Ayrıca bazı dönemlerde ilginç girişimlerde bulunabiliyorlar. Mesela Porsche, Bentley ve Ferrari gibi birçok marka parfüm üretmişti. Şimdi ise bu markalara yeni bir şirket daha eklendi.

Ford tarafından yapılan bir açıklamaya göre benzin kokulu parfümler geliyor. aslına bakacak olursak şirketin bu noktada çok farklı bir yol izlediği görülüyor. Porsche Bentley ve Ferrari tarafından üretilen parfümler odunsuydu. Ford bambaşka bir parfüm kullanmayı tercih etti.

parfüm

Dünyanın en büyük markaları içerisinde yer alan Ford, elektrikli araçların büyük rağbet gördüğünü biliyor. Ancak bu tür araçları kullanan kişilerin genellikle benzin kokusunu özlediği ifade edildi. Hatta konu ile ilgili yapılan bir araştırma bile var. Elektrikli araçlara geçiş yapan kişilerin yüzde 70 gibi bir bölümünün benzin kokusunu özlediği ortaya çıktı.

 

Mach–Eau GT isimli bu parfüm çok konuşulacak gibi görünüyor. Ford tarafından adeta benzin istasyonu gibi kokan bu parfüm ilgi odağı oldu. Goodwood Hız Festivali’nde sergilenen bu yeni parfüm; benzin ve sandal ağacı karışımından oluşuyor. Böylece benzine daha odunsu bir koku verilmiş oldu.

Ford elektrikli araçlarda Tesla rakibi olabilir

İngiliz Parfümeriler Derneği Ford şirketine bu konuda yardım etti. Böylece benzin kokusunu özleyen insanlar için oldukça özel bir parfüm ortaya çıkarıldı.