Ford, 39 bin SUV’u trafikten çekmek zorunda kaldı

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 11:40 pm

Ford, sonradan tespit edilen bir kusur nedeniyle, Expedition ve Navigator model 39 bin SUV’u trafikten çekmek zorunda kaldı.

Halihazırsa satışa sunulan, hatta trafiğe çıkmış olan otomobillerin sonradan tespit edilen sorunlar nedeniyle trafikten çekilmesi, otomobil üreticilerini milyonlarca dolar zarara uğratıyor. Bu yüzden otomobil üreticileri, araçlarını piyasaya sürmeden önce kapsamlı testlerden geçiriyor. Çoğu hata bu test sürecinde tespit edilip araç piyasaya sürülmeden önce gideriliyor. Ancak tüm bu testlere rağmen zaman zaman gözden kaçan kusurlar oluyor. Böyle bir durumda da milyonlarca dolarlık zararı göze alıp bu araçları trafikten çekmekten başka çare kalmıyor.

Ford, sonradan tespit edilen bir kusur nedeniyle, Expedition ve Navigator model 39 bin SUV’u trafikten çekmek zorunda kaldı.

İşte her otomobil üreticisinin kabusu olan bu durum bu kez Ford’un başına geldi. Amerikan otomobil üreticisi, sonradan tespit edilen bir kusur nedeniyle 39 bin Expedition ve Navigator model SUV’u trafikten çekmek zorunda kaldı.

 

Ford, 1 Aralık 2020 ila 30 Nisan 2021 tarihleri arasında üretilen Expedition eve Lincoln Navigator SUV’ları trafikten çekmek zorunda kaldı. Çünkü yayınlanan rapora göre bu tarihler arasında üretilen Navigator ve Expedition SUV’ların yaklaşık yüzde birinde ciddi bir kusur bulunuyor.

Motorda tespit edilen bu kusur, motorun alev almasına sebep oluyor. Amerikalı otomobil üreticisi hala bu kusurun kaynağını bulamamış olsa da bugüne kadar bu kusur yüzünden 16 farklı Expedition ve Navigator’da motor yangını çıktığı söyleniyor. Bu 16 yangın vakasının 14’ü araç kiralayan firmalar tarafından bildirildi. Diğer ikisi ise sürücüler tarafından şirkete ulaştırıldı. Bu vakaların on ikisinde aracın motorunun araç çalışmıyorken alev aldığı belirtiliyor.

39 bin aracı trafikten çekmenin şirkete maliyetinin tam olarak ne kadar olacağı açıklanmadı ancak Ford’a yüklü bir fatura çıkacağına şüphe yok.

Death Stranding 2 geliyor