Forbes: Koç ailesi bir haftada 2 milyar zarar etti

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 8:10 am - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 8:10 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Türkiye’nin en zengin ailesi olan Koç Grubu, büyük bir şok yaşadı. Milyarlarca dolarlık servete sahip olan Koç Holding‘in en varlıklı üç üyesi, bir hafta içinde varlıklarının 2 milyar liradan fazlasını kaybetti.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın ihalesini Vahit Karaarslan’a kaptıran Koç Holding’in geçtiğimiz hafta servetlerinde azalış yaşandı.

FORBES TAKİP ETTİ

Milyarderlerin varlıklarını inceleyen Forbes Dergisi’nin anlık olarak yayımladığı milyarderler listesinde Koç Grubu’ndaki güncelleme dikkatlerden kaçmadı. Türkiye’nin en zengin kadını unvanına sahip olan ve aynı zamanda Koç ailesinin mensubu İpek Kıraç, son bir haftada varlıklarında 23 milyon milyon dolar kayıp yaşadı. Kıraç serveti 3,8 milyar dolara geriledi. Kıraç, Murat Ülker’in ardından Türkiye’nin en zengin ismi haline gelirken, ikinci sıradaki yerini de korudu.

Koç Holding’den yeni çalışma modeli! 1 Eylül’de başlıyor

20 MİLYON DOLAR KAYBETTİ

Kıraç’ın teyzesi olan ve Koç Holding’in en deneyimli isimleri arasında yer alan Semahat Sevim Arsel de geride kalan haftayı kötü kapatan isimler arasında yer aldı. Arsel, yaptığı yatırım ve hisse tercihleri ile varlıklarınıda bir haftada 20 milyon dolar azalma yaşanarak 3,7 milyar dolara gerilemiş oldu.

RAHMİ KOÇ’UN DA SERVETİ GERİLEDİ

Koç ailesinin zirvesinde yer alan iki ismi, ailenin en büyük ismi Mustafa Rahmi Koç takip etti. Koç, son haftada 18 milyon dolarlık zararla toplam serveti 3.3 milyar dolara geriledi ve Şaban Cemil Kazancı’yı gerisinde kalarak Türkiye’nin en zengin 5. ismi olarak listede yerini aldı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ