Forbes en çok kazanan raketleri açıkladı…

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2019 Perşembe 1:01 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2019 Perşembe 1:01 pm

Finans Dergisi Forbes, Amerika Açık öncesi en çok kazanan tenisçileri açıkladı. İlk 10’da 5 kadın, 5 erkek tenisçi bulunuyor…

1. Roger Federer | Uniqlo ile imzaladığı dev anlaşma sonrası Rimowa ile de yüklü bir sözleşme imzalayan Roger Federer’in Mercedes, Rolex ve Barilla dahil olmak üzere birçok markayla anlaşması bulunuyor.

2. Novak Djokovic | Bir tenis sezonunda 10 milyon Dolar’ın üzerinde gelir edilen 10 sezon bulunuyor. Novak Djokovic bu sezonlardan 7’sine sahip. Sırp süper yıldız bu sene de turnuvalardan kazandığı 12 milyon Dolar ile dikkat çekiyor. Ayrıca turnuvalar kazandığı ödüllerde şimiden Federer’i geride bırakmış durumda. Sponsorlarından Lacoste ile yaptığı anlaşma spor dünyasındaki en yüklü sözleşmelerden biri.

3. Kei Nishikori | Kei Nishikori, Zverev’le birlikte, listenin Grand Slam kazanmamış iki raketinden biri. Ancak 29 yaşındaki sporcu tarihin en başarılı Japon sporcusu statüsüne sahip. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın yüzlerinden biri olan Nishikori, Asahi, NTT, Japan Airlines ve Nissin gibi sponsorlar sahip.

4. Rafael Nadal | Klasmanın eski 1 numaralarından Rafael Nadal, Roland Garros dışında başka Grand Slam’ler de kazanmaya gözünü dikmiş durumda. İspanyol oyuncunun temel sponsorları arasında Nike, Kia, Mapfre ve Telefonica var.

5. Serena Williams | Dünyanın en fazla kazanan kadın atleti Serena Williams listede ilk beşe giren tek kadın raket. Malzeme tedarikçisi Nike olan Serena, kızının doğumu sonrası sponsorluk anlaşmalarına Pampers, Axa Financial ve General Mills markalarını ekledi

6. Naomi Osaka | Tenisin yükselen yıldızlarından biri olan Naomi Osaka arka arkaya Amerika ve Avustralya Açık turnuvalarını kazanmıştı. Gelen başarılar sonrası Adidas’tan Nike’a geçiş yapan Japon raket, Hyperice ve Body Armor ile sponsorluk anlaşmaları imzaladı.

7. Alexander Zverev | Bir diğer Alman raket Alexander Zverev henüz 22 yaşında olmasına karşın ATP sıralamasında 4 numaraya kadar yükselmişti. Genç sporcunun Adidas, Peugeot ve Zegna gibi markalarla anlaşması var.

8. Angelique Kerber | 2018’de Wimbledon’u kazanan Angelique Kerber, beraberinde Adidas ile yüklü bir anlaşmaya imza atmıştı. Alman raket o sezonu klasmanda ikinci sırada bitirmiş ve Head&Shoulders’la da yeni bir sözleşme imzalamıştı. Kerber’in ayrıca Porsche, Rolex ve Lavazza gibi markalarla da anlaşması bulunuyor.

9. Simona Halep | Simona Halep 2019’da sadece tek bir turnuva kazandı ancak o da adından yeterince söz ettirmesini sağlayan Wimbledon’du. Kariyerindeki ikinci Grand Slam turnuvasını kazanan Romen raketin Nike, Wilson, Mercedes ve Hublot gibi sponsorları bulunuyor.

10. Sloane Stephens | ABD temsilcisi son yıllarda başarılarıyla adından söz ettiriyor. Kısa bir süre önce Nike ile anlaşma imzalayan Stephens, maçlarında Jordan serisi ayakkabılar giymişti. Tek kadınlarda klasmanın 10 numaralı ismi ayrıca Jozy Altidore ile nişanlandığını açıklamıştı.