Flormar işçilerine ‘güneşi’ yasakladılar!

Yayın tarihi: 7 Mart 2019 Perşembe 8:28 pm - Güncelleme: 7 Mart 2019 Perşembe 8:29 pm

Petrol-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten atılan ve 297 gündür fabrika önünde direnen Flormar işçilerine kaymakamlık tarafından bir yasak daha getirildi.

Direnişleri boyunca hem patron hem de polis tarafından çeşitli yasak ve engellemelerle karşı karşıya kalan Flormar işçilerine bugün bir yasak daha getirildi. Direniş alanına bekleyen polisler, Flormar işçilerine, “Kaymakamlığın emri var, fabrika önünde direnmenize yasak getirildi. Bundan sonra fabrikanın karşı tarafında eylemlerinize devam edecekseniz” dedi.

‘FLORMAR PATRONU GÜNEŞİDE Mİ SATIN ALDI?’

Bu yasağa tepki göstererek açıklamada bulunan işçiler, “Biz Flormar’a karşı direniyoruz. Bizim direniş alanımız bu kaldırım değil. Kaymakam neyi gözeterek bu yasağı getiriyor? Güneşi görme hakkımızı neye göre elimizden alıyor? Flormar patronu güneşi de mi satın aldı? Biz Flormar’dan hakkımızı istiyoruz. Flormar önünde direniyoruz. Buradan tüm işçi arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Gün geçtikte burada direnmek zorlaştı, her şeyi yasaklıyorlar. Güneşi bile yasakladılar” dedi.