Metin Akpınar hakkında ‘silahlı isyana tahrik’ fezlekesi

Yayın tarihi: 7 Ocak 2019 Pazartesi 12:43 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2019 Pazartesi 1:26 pm
Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programında yaptığı açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında başlatılan soruşturmada son dakika gelişmesi yaşandı. Akpınar’ın “Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı silahlı isyana tahrik etme” suçunu işlediği iddiasına ilişkin hazırlanan dosya ayrıldı. Düzenlenen fezleke, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.
Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

AYRI BİR FEZLEKE DÜZENLENDİ!

Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Akpınar’ın “Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı silahlı isyana tahrik” suçuna ilişkin dosyasını ayırarak, ayrı bir fezleke düzenledi. Fezleke, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görev kapsamına girdiği belirtilerek gönderildi.

Öte yandan Metin Akpınar hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “halkın bir kesimini aşağılama”, “suçu ve suçluyu övme”, Müjdat Gezen hakkında ise “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, katıldıkları bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Müjdat Gezen’in “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçundan, Metin Akpınar ise “Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Karşı Silahlı İsyana Tahrik etme” ve “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlarından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Akpınar ve Gezen yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola imza verme şartıyla mahkemeden serbest bırakılmıştı.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e ret