Flaş… Emre Olur’u ziyaret eden avukat TELE1’e konuştu! ‘Şaşkındı’

Yayın tarihi: 18 Eylül 2022 Pazar 10:15 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma 9:58 am

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın gözaltında tutulan Emre Olur’u İstanbul Emniyeti’ne giderek ziyaret etti. Barkın, “Gözaltında herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadı. Kendisi şaşkın.“ dedi.

Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gözaltına alındı. Olur, sabah 09.15’te uçakla İstanbul Havalimanı’na getirildi. Olur daha sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Peker’in danışmanı Emre Olur İstanbul’a getirildi

Olur’u ilk olarak suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın ziyaret etti. Görüşmeyi Peker’in avukatı olarak yapan Barkın TELE 1’den Esma Yapıcı’ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Barkın, Olur’un kamu görevlisine hakaret ve suç örgütü üyeliğinden sorgulanacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Emre Olur ile görüştüm, durumu gayet iyi. Arnavutluk’ta yakalandığı andan itibaren görevliler kendisine çok iyi davranmış, hukuken serbest kalması gerekiyor ama fiilen böyle bir beklentimiz yok serbest kalacağını düşünmüyoruz.”

“BU GECE İFADESİ ALINIR”

Sedat Peker’in avukatı olması nedeniyle Olur’un avukatlığını yapmayacağını belirten Barkın ,”Henüz yeni bir avukat verilmedi, dosyaya ben bakamayacağım gece 11.30 gibi ifadesinin alınacağını düşünüyorum. Kendisi şaşkın.” dedi.

“GÖZALTI SÜRESİNİ SONUNA KADAR KULLANCAKLAR”

Barkın, sosyal medya hesabından Emre Olur’un ifadesinin hala alınmadığını belirterek, ” Aldığım bilgi gözaltı süresinin sonuna kadar kullanılacağı yönünde” açıklamasını yaptı. Barkın, Olur’un Sedat Peker soruşturmasına dahil edileceğini söyleyerek şunları dile getirdi:

 

“Emre Olur’un henüz ifadesi alınmadı. Emniyet’te dün gece ifadesinin alınacağı söylenmişti ama bugün müdafiinden aldığım bilgi gözaltı süresinin sonuna kadar kullanılacağı yönünde. TCK 220/2(suç örgütü üyeliği,2-4y) ve 215(suçu ve suçluyu övme,<2y) kapsamında ifadesi alınacak.

2-Görünen o ki, Anadolu adliyesinde açık tutulan Sedat Peker soruşturmasına dahil edilecek.
O dosya, Anadolu 16.Ağır C.M’de yargılamaya konu oldu ve tek tutuklu kalmadı.
Bursa 5.ACM’de devam eden diğer örgüt dosyasında da tek tutuklu kalmadı.

Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üyelik(220/2),CMK 100.maddede tutuklamayı gerektiren katalog suçlar arasında yer almıyor(CMK 100/3-a-10)
TCK 215 de aynı biçimde hem ceza sınırı, hem de 100.madde kapsamında tutuklama gerektirmiyor”

 

 

Sedat Peker videoları ile tanınan isme silahlı saldırı