Brezilya lideri Bolsonaro koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı iddiasını yalanladı

Yayın tarihi: 13 Mart 2020 Cuma 6:12 pm - Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma 7:54 pm

Brezilya’nın önde gelen gazetelerinden Journal O Dia’da yayımlanan haberede, ABD Başkanı Donald Trump ile yemek yiyen ve tokalaşan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’ya koronavirüs (Covid-19) teşhisi konduğu öne sürüldü. Beyaz Saray acil toplantı kararı aldı. Bolsonaro ise koronavirüs testi sonuçlarının pozitif çıktığına dair haberleri yalanladı.

Rio de Janerio’nın önde gelen gazetesi Journal O Dia’da, Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’ya koronavirüs teşhisi konduğu öne sürdü. Haberde, ”Brezilya Devlet Başkanı’na yapılan ‘ilk koronavirüs testi’ pozitif çıktı, ikinci testin de sonuçları bekleniyor.” ifadesi kullanıldı.

Koronavirüste son durum… Komşudan ilk ölüm haberi geldi, İtalya’da ölü sayısı arttı, Çin ‘aşıyı bulduk’ dedi

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, koronavirüs testi sonuçlarının pozitif çıktığına dair haberleri yalanladı. Bolsonaro, “Sahte haberlere inanmayın” ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Bolsonaro, koronavirüs test sonucunun negatif olduğunu belirtti.

Medyadaki ‘pozitif’ haberlerine tepki gösteren Brezilya lideri, “Medyanın sahte haberlerine inanmayın. Size ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bolsonaro’nun oğlu ve milletvekili Eduardo Bolsonaro da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Çok fazla yalan ve az bilgi var. Jair Bolsonaro ile ABD’de bulunan ekibe yapılan test henüz tamamlanmadı. Her zaman medyada yalan söyleyen insanlar vardır ve hikaye doğrulanırsa ‘Sana söylemiştim!’ derler, eğer doğrulanmazsa sadece fazladan bir sahte haber daha çıkmış olur” ifadelerini kullandı.

​ABD ve Brezilya basınında çıkan haberlerde, Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri Fabio Wajngarten’de Kovid-19 çıkmasının ardından Bolsonaro’ya da yapılan ilk testin sonuçlarının pozitif olduğu iddia edilmişti.

Wajngarten, ABD ve Brezilya devlet başkanlarının görüştüğü toplantılar ile akşam yemeğine katılmış ve Instagram hesabından Trump ve ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Mike Pence ile çektirdiği bir fotoğrafı paylaşmıştı.

Bolsonaro daha önce gazetecilere yaptığı açıklamada, finansal piyasalarını sarsan koronavirüsün medyanın uydurduğu bir ‘fantezi’ olduğunu söylemişti.