Flaş… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öcalan’ı savundu!

Yayın tarihi: 21 Haziran 2019 Cuma 4:32 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2019 Cuma 5:24 pm

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yaptığı açıklama sonrası gözlerin çevrildiği siyasi taraflardan biri olan MHP’den de açıklama geldi.

Yazılı açıklamada, “İmralı’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken teröristbaşı anlaşılan odur ki, HDP’nin istismarına müdahale etmek, hatta önüne geçmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır” iddiasında bulunuldu. Bahçeli, “Teröristbaşının mektubu, HDP’nin vahim sapmasına, zillet ittifakına verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur” dedi.

Açıklamada, “PKK’nın siyaset acentesi HDP’nin teröristbaşının uyarısına rağmen marazi ve mahsurlu stratejisinde bir değişikliğe gitmeme iradesi ise 23 Haziran üzerinde oynanan ahlaksız oyunu iyice gözler önüne sermiş olacaktır” cümlesi dikkat çekti.

Bahçeli: HDP ve Kandl, CHP’nin yanında

Bahçeli konuyla ilgili şunları söyledi: ”23 Haziran’da sandıktan çıkacak sonuç ne olursa olsun Cumhur İttifakı’nın istikrarlı, inançlı ve iddialı varlığı devam edecektir. İmralı’daki teröristbaşı, HDP’nin istismarına müdahale için tarafsızlık çağrısı yapmıştır. HDP ve Kandil, CHP’nin yanında hizalanmıştır. Karşımızdaki tablo esef ve ibret vericidir.”