Fitch: Türkiye’de sigorta şirketleri son 10 yılın en zorlu döneminde

Yayın tarihi: 21 Haziran 2022 Salı 9:11 am - Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı 9:11 am

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’deki sigorta şirketlerinin son 10 yılın en zorlu döneminden geçtiklerini belirtti.

Fitch tarafından bugün yayımlanan raporda, makroekonomik bozulmanın, enflasyondaki artışın etkilerinin ve motorlu taşıtlara yönelik üçüncü şahıs sorumluluk (MTPL) sigortasında devam eden tavan fiyat uygulamasının, bazı sigortacıların asgari ödeme yeterlilik seviyelerinin altında kalmalarına neden olabileceği ve bu nedenle bahsi geçen sigortacıların sermaye artırmak ya da daha güçlü rakipler tarafından satın alınmak durumunda kalabileceği belirtildi.

Enflasyonun yüksek seyrine devam etmesinin, sigortacılar üzerinde ciddi olumsuz etkilere yol açacağını vurgulayan raporda enflasyonun 2022 sonunda yüzde 60, 2023 sonunda ise yüzde 55 seviyesinde olacağını öngördü.

Rapora göre enflasyonun yüksek seyrine devam etmesi, tazminat taleplerinin maliyetini artırarak ve bazı iş kollarında rezerv açıklarına yol açarak sigortacılar üzerinde ciddi olumsuz etkilere sahip olacak.

Fitch Muğla Büyükşehir’in kredi notunu AAA olarak açıkladı