Fırtınada gemi karaya oturdu

Yayın tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 12:56 am - Güncelleme: 29 Kasım 2023 Çarşamba 2:07 am

İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini artıran fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Kartal’da bir tekne battı. Fırtına nedeniyle Zeytinburnu’nda bir gemi karaya oturdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Denizi’nde beklenen kuvvetli fırtına ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Uyarıların ardından İstanbul’da fırtına etkisini göstermeye başladı. Fırtına, kent genelinde etkili oluyor. Ortaköy’de fırtınanın etkisiyle oluşan dalgalar sonucu deniz suyu taştı. Dalgalarla kıyıya sürüklenen çöpler, kaldırım üzerinde birikti. Ortaköy’e gezmeye gelen bazı vatandaşlar olumsuz hava koşullarına aldırış etmeden dalgalarla fotoğraf çekmeye çalıştı.

Kartal Dragos sahilinde ise bir tekne battı. Silivri sahilinde de dev dalgalar oluştu.

GEMİ KARAYA OTURDU

Fırtına nedeniyle Zeytinburnu’nda bir gemi karaya oturdu.

DALGALAR KIYIYA VURDU

Gürpınar Sahili ve Sarayburnu’nda dalgalar kıyıya vurdu. Yükselen dalgalarla birlikte sahil bandı sular altında kaldı. O anlar cep telefonu kameralarıyla da saniye saniye görüntülendi.

BOĞAZ’DA GEMİ TRAFİĞİ ASKIYA ALINDI

İstanbul’da, akşam saatlerinden itibaren etkili olan fırtına deniz trafiğini de etkiledi. İstanbul Boğazı çift yönlü olarak geçişe kapatılırken, vapur ve tekne seferleri iptal edildi.

(AA-DHA-İHA)

Tekirdağ’da deniz taştı! Fırtına ‘tsunami’ yarattı

 

Kaynak: AA