Firma sahipleri isyan etti: Zam yapmak zorundayız | GÜN ORTASI

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 2:28 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 4:15 pm

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına bağlanan TELE1 Muhabiri Engin Açar, Esenler Otogarı’ndaki otobüs firması yetkililerine mikrofon uzattı. Açar’a konuşan bir firma yetkilisi, devletten destek alamadıkları takdirde zam yapacaklarını belirterek “Halkımızdan firmalar adına özür diliyorum” dedi.

Yeni tip koronavirüs salgınında artan vakalar nedeniyle 29 Nisan Perşembe akşamı başlayan tam kapanma süreci bu sabah (17 Mayıs) sona erdi. 17 günlük tam kapanma sürecinin sona ermesiyle otogarlarda da yoğunluk yaşanmaya başlandı. Kapanma nedeniyle şehir değişikliği yapanlar, illerine geri dönerken muhabirimiz Engin Açar da Esenler’de bulunan Büyük İstanbul Otogarı’ndaki yoğunluğu Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programında aktardı.

Tam kapanmanın sona ermesiyle otobüs firmalarının biletlerinin tükendiğini aktaran Açar, otobüs firması çalışanlarına ve sahiplerine mikrofon uzattı. Bakanlığın açıklamaları nedeniyle oluşan kafa karışıklıklarına ilişkin konuşan bir firma yetkilisi, çarşamba gününden sonra otobüslerin yüzde 50 kapasiteyle çalışacağını belirtti.

Bakanlığın genelgesinin zamanlamasının yanlış olduğunu belirten bir firma yetkilisi ise “Bu genelgeyi bize 15 gün önce söyleseydiler bir kaos oluşmazdı.” diye isyan etti. Otobüs bileti fiyatlarının bakanlık tarafından belirlenen politikaya göre uygulandığını söyleyen yetkili, “Bu fiyatlar kurtarmayacak ama elimizi vicdanımıza koymak gerekirse insanlar zor durumda bu yüzden biz zam yapmak istemiyoruz ama bu şartlar altında hükümetimizin bize katkı vermesi gerekiyor; eğer vermezse zam yapmak zorunda kalırız. Halkımızdan firmalar adına özür diliyorum”