Fırıncılar Federasyonu’ndan ‘zam’ açıklaması

Yayın tarihi: 8 Mart 2022 Salı 12:40 pm - Güncelleme: 8 Mart 2022 Salı 12:40 pm

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, TMO’nun fırıncı esnafına un satışı sayesinde ekmek fiyatlarında bir değişiklik öngörmediklerini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşıyla buğday fiyatlarındaki artış, ‘ekmeğe zam gelecek mi?’ sorusunu gündeme getirdi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) de desteğiyle hasat dönemine kadar piyasada ekmeklik buğday konusunda sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, ekmek fiyatlarında bir değişiklik olmayacağını ifade etti.

Ekmek fiyatlarının hedeflenen seviyede devam ettiğini ifade eden Balcı, “Şu anda Türkiye genelinde 200 gram ekmek azami 3 liradan (İstanbul’da bazı ilçelerde 3,5 lira) satılıyor. TMO’un ekmek üreticilerine sunduğu un sayesinde ekmek fiyatlarında bir değişiklik öngörmüyoruz. TMO’nun da destekleriyle hasat dönemine kadar piyasada ekmeklik buğday anlamında sıkıntı bulunmuyor. Rusya-Ukrayna savaşı sürüyor ancak olağanüstü bir durum olmadığı sürece ekmek fiyatları bu şekilde devam edecektir” diye konuştu.

Gerici AKİT gıda zammını 15 Temmuz’a bağladı

TMO HASAT ZAMANINA KADAR UN SATACAK

TMO’nun fırıncı esnafına un satışlarının hasat dönemine kadar devam edeceğini anımsatan Balcı, fırıncılar olarak ekmek fiyatını makul seviyede tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Balcı, ramazan ayının yaklaştığını anımsatarak, “Olağanüstü bir gelişme yaşanmadığı takdirde ekmek fiyatları o dönemde de mevcut seviyesinde kalır” dedi.

Benzin ve motorine bu gece bir zam daha gelecek iddiası!