Fırat Erez ‘dini değerleri aşağılamak’ suçundan tutuklandı

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 9:43 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 11:18 pm

Sosyal medyada “İslam ahlaksızlıktır” diye paylaşım yapan Fırat Erez, ‘dini değerleri aşağılamak’ suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Twitter’da “İslam ahlaksızlıktır” paylaşımı yapan Fırat Erez, ‘dini değerleri aşağılamak’ suçlamasıyla Antalya’da gözaltına alınmıştı. Bugün adliyeye sevk edilen Erez, nöbetçi sulh ceza hakimliğince de tutuklandı.

‘Ölüm listesi’ne sessiz kalan RTÜK’ten ‘Bira’ kelimesine ceza!

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Fırat Erez, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği gerekçesiyle Ekim 2017’de de gözaltına alınmıştı.

PELİKAN GRUBUNUN KURUCULARI ARASINDA

Grubun eski bir üyesi olan Fırat Erez, kuruluş sürecinde amaçlarını ‘AKP’nin sosyal medya ekibinin oluşturulması’ olarak tanımlamıştı. Pelikan ekibiyle, Hilal Kaplan’la yaşadığı tartışmaların ardından yollarını ayırdığını ileri sürmüştü.

PELİKAN NEDİR?

Pelikan, Türkiye’de 1 Mayıs 2016’da Pelikan Dosyası adlı internet sitesinde yayınlanan ‘Selam Olsun!’ yazısıyla ve Ahmet Davutoğlu’nun görevden ayrılmasıyla sonuçlanan süreçte adlarını duyuran bir grup.

AKP’nin Japon sermayeli şehir hastanesi: Parayı veren düdüğü çalar

Hilal Kaplan, Melih Altınok, Süheyb Öğüt, Cemil Barlas, Kurtuluş Tayiz, Selman Öğüt, Haşmet Babaoğlu ve İdris Kardaş’ın grup üyesi olduğu iddia edilmektedir. Gazeteci yazar Barış Terkoğlu, yapının merkezinde Berat Albayrak ile Turkuaz Grubunun başındaki ağabeyi Serhat Albayrak’ın olduğunu ifade etmiştir.
Terkoğlu, bildirinin sadece Davutoğlu’nu değil devlet içerisinde görev yapan başka isimleri de hedefe koyduğunu iddia etmiş, hatta bildirinin Hakan Fidan’ı Davutoğlu’nun adamı olarak suçladığını dile getirmiştir.

Grubun kurucularından Fırat Erez, kuruluş sürecinde amaçlarını ‘AKP’nin sosyal medya ekibinin oluşturulması’ olarak tanımlamıştır ve sosyal medyadaki yalan paylaşımların ifşa edildiğini söylemişti. Erez’in paylaşımları basında “eski defterler açılıyor” diye yorumlanmıştır.

Pelikan Yalısında faaliyet gösteren @BosphorusGlobal grubunun Pelikan Dosyası dışında, @gununyalanlari ve @TAM_Olsun gibi sosyal medya projelerini de ürettiği ve Berat Albayrak’ın sağladığı 1 milyon 724 bin Türk Lirası ile faaliyet gösterdiği iddia edilmektedir.

Gruba AKP içinden de tepkiler gösterilmiştir. Eski Milletvekili Aydın Ünal, “Tedbir için henüz vakit varken tarihe şu kaydı düşelim: Adına ‘Pelikan’ da denilen gizli bir örgüt Ak Parti’yi sinsice zehirliyor. Başından beri hedefleri partiyi içten çürütmekti; başarıyla ilerliyorlar. Cesaretle tedbir alınmazsa hareketimize yazık olacak, çok bedel ödenecek” şeklindeki paylaşımını daha sonra sildi. Ünal ayrıca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 12 Nisan 2020 tarihinde görevinden istifa etmesini Pelikan grubuna bağlamıştır.

Yeşilçam’ın acı kaybı… Erdal Kahraman yaşamını yitirdi

‘Yeni paralel yapılanma’ olarak da adlandırılan grup 31 Mart 2019 seçimlerinden sonraki itirazlarıyla gündeme geldi.

Kabine değişikliğinin gündeme geldiği dönemde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün Pelikan grubu tarafından hedef alındığı iddia edilmiştir.
17 Eylül 2019 tarihinde, Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör ”Yargıda tehlikenin farkında mısınız!” adlı yazısında ”Anlayacağınız, tarih tekerrür ediyor ama kimse yargıdaki tehlikenin büyüklüğünü fark edemiyor. Şimdi soruyorum: Yarın öbür gün şu anda yargıyı ele geçiren bu grupların içine sızan FETÖ’cüler eliyle 17-25’teki gibi yeni bir kumpas davası hazırlansa! O zaman kim, ne diyebilecek?” cümleleriyle adalet bakanını dolaylı olarak eleştirmiş, bunun üzerine Abdülhamit Gül ertesi gün yaptığı konuşmada ”Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar” demiştir.