Firari FETÖ’cüler birbirini dolandırıyor

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2020 Pazartesi 8:09 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2020 Pazartesi 1:49 pm

Kaçırdıkları paraları cemaat içinde, güvendiği cemaatin üst düzey ‘İmam abilerine’ yatıran firari FETÖ’cüler arasında ABD mahkemelerinde milyonlarca dolarlık hesaplaşma yaşanıyor.

FETÖ’cü haber siteleri, cemaatin tepe isimlerinin birbirini suçladığını yazıyor.

Organize bir şekilde yapılan dolandırıcılığın ucu Pensilvanya’daki FETÖ’nün kaldığı çifliğe kadar uzanıyor.

Buna göre, dolandırıcılık olaylarının en çarpıcılarından biri Atlanta’da yaşandı.

Atlanta Kuzey Bölgesi İflas Mahkemesi’nde (The United States Bankruptcy Court Northern District of Georgia Atlanta Division) ‘FETÖ dolandırıcılığıyla ilgili dava sonuçlandı.

İddiaya göre, ‘15 Temmuz sonrası ABD’ye kaçan esnaflar için kurulan ‘Star Chain Inc.’ (restorancılık işi) isimli şirket, büyük kavgalar sonucunda iflas etti.

Şirketin ortakları, cemaatin üst düzey imamlarıydı. Şirketin sahibi olarak firari işadamı Erdem Aydın görünüyor. Mahkeme, borçları yapılandırdıktan sonra şirketi Amerikalı başka bir gruba devretti. Böylece 10 milyon dolar buharlaştı.’

34 FETÖ’cü hissedarı 400 bin dolara restoranlara ortak yaptığını söyleyerek dolandırdığı öne sürülen organizasyonun başında Erdem Aydın’ın yanısıra iki kişi daha var.

‘Ahmet Çiçek: (kod adı Tahsin Gül.) Daha önce Gaziantep, Ankara, Antalya’da cemaat sorumlusu oldu, daha sonra Endonezya imamlığı yaptı.

(FETÖ Organizasyonunda 50 eyalet 5 büyük bölgeye ayrılıyor. Her bölge, 10 eyaleti kapsıyor. En yukarıda FETÖ bulunuyor. Onun altında 5 büyük bölge imamı geliyor. Tahsin Gül 5 imamdan biri. Atlanta, Florida, Tenesse, South Carolina ve Alabama’yı içine alan Güney Doğu bölgesi imamı.)

Ömer Casurluk: Cemaatin Atlanta’da kurduğu ABD Güneydoğu Türk-Amerikan Ticaret Odası’nın (Turkish American Chamber of Commerce of The Southeast United States) Genel Sekreteri. Türkiye’de Hakkari imamı olarak görev yaptı.’

FETÖ’nün güvendiği isimlerin karıştığı milyonlarca dolarlık ‘dolandırıcılık’ ABD’nin başka bölgelerinde de yapıldığı haber veriliyor.

Bir ‘cemaat içi soygun’ olayı da Kaliforniya’dan.

‘Yeni yatırım ve proje vaatleri’ ile para toplayan (20-30 milyon dolar bir ‘oto’ işinde Tacikistan kökenli Sirodjiddin Murzaev adlı FETÖ’cünün dolandırıcılığı da verilen haberler arasında.

Buarada Kaliforniya’da başka bir organize FETÖ’cüler tarafından ‘ticaret ‘ yapacağız diye dolandırıldığını iddia edenler arasında Hakan Şükür de bulunuyor.

Virginia bölgesine yerleşen Şükür. ‘ ticaret yapacagız diye bizi en güvendiğimiz insanlar tokatladı’ diyor.

Ucu Pensilvanya’ya uzanan dolandırıcılık üzerine FETÖ güya çözüm için sözde bir ‘hakem’ heyeti atıyor, işin cemaate bulaştırılmaması
isteniyor.